Kries – najatraktivniji predstavnici world musica u Splitu i Čakovcu

kries

Kries, po mnogima najatraktivniji predstavnici world music žanra u regiji, nastupit će u petak, 2. rujna u Splitu i to u sve popularnijem klubu Judino Drvo, a dan kasnije putuje u Čakovec gdje će se predstaviti na 3FF – Festivalu alternative.

Cijena karte za koncert u Judinom Drvu je 60 kana. Karte se ne mogu kupiti ranije, ali se mogu rezervirati putem maila tata.tripasa@gmail.com na način da u mailu napišete ime, prezime te broj karata koje rezervirate. Rezervacije vrijede do 22h na dan koncerta nakon čega se poništavaju. Ulaz na Festival alternative u Čakovcu je besplatan, a uz Kries će još nastupiti i Pridjevi, Gužva u 16-ercu, Clone Age i brojni drugi.

KRIES je sedmeročlani bend koji nadahnuće pronalazi u melodijama i tekstovima tradicijskih pjesama, slavenskoj mitologiji, dinarskom ritmu i zvukovima mediteranskih glazbala. Dosadašnjim djelovanjem Kries je prisvojio epitet najaktivnijih i najatraktivnijih predstavnika world music scene s ovih prostora. Njihove pjesme pronašle su svoje mjesto u eteru radijskih postaja diljem svijeta kao i na međunarodnim cd kompilacijama toga žanra.

Osim dva studijska albuma KRIES je napravio i glazbu za cjelovečernji film “Konjanik” redatelja Branka Ivande (za koju su dobili diskografsku nagradu “Porin 2005” u kategoriji “Najbolji album originalne glazbe za kazalište, film i tv”), glazbu za dvije kazališne predstave: “Glasi iz planina” i “Potjeh”, te glazbu za promotivni film Hrvatskih autocesta.

Ove godine su poprilično koncertno aktivni te su uz brojne ljetne festivale, nastupili i na otvaranju Europskih sveučilišnih igara, a u međuvremenu su i snimili dugoočekivani novi album koji uskoro izlazi na svjetlo dana.