Kries u petak izdaje novi album za slavni Riverboat Records

Fotka: Kries, Julien Duval

Dugo iščekivano službeno izdanje trećeg po redu Kriesovog albuma „Selo na okuke“ izlazi u petak 27. listopada. Potpisali su ga za britanski Riverboat Records, jednu od najvažnijih world music izdavačkih kuća na svijetu koja je dio World Music Network platforme, što je svakako veliko priznanje za ovaj bend.

Naslovnica albuma “Selo na okuke”, autor Petar Grimani

Ian Anderson, glavni urednik Roots Magazine, najuglednijeg svjetskog world music magazina, je o ovom albumu rekao: „Znam da ponekad postanem pretjerano uzbuđen s novom glazbom koja stiže, a znam i da je jako zamorno kada netko poput mene trubi da će ovo biti album godine (kao da su godine važne), ali pripazite na to što će Riverboat Records objaviti krajem listopada. Nakon dugo vremena – novi album fantastičnog Kriesa iz Hrvatske kojeg predvodi Mojmir Novaković. Na svoj način album je jednako uzbudljiv kao i London Calling (ali s gajdama – napravljenim od jareće kože).

„Selo na okuke“ treći je Kriesov album i ima ukupno 9 pjesama, a nasljednik je „Kocijana“ i njihovog prvijenca „Ivo i Mara“ iz 2004.

Tonski snimatelji su Igor Ivanković (Gradsko kazalište Marina Držića Dubrovnik scena Bursa i AKC Medika, Zagreb) i Ivan Božanić (Studio Dan,Mrak, Zagreb). Za miks i produkciju zaslužan je Ivan Božanić (Studio Dan,Mrak, Zagreb), dok je album masterirao Dragutin Smokrović Smokva. Motiv s naslovnice djelo je multimedijalnog umjetnika iz Splita Petra Grimanija.

Prednarudžba albuma može se obaviti na Amazonu i sljedećem linku, a naš posljednji intervju s karizmatičnim frontmenom Kriesa, Mojmirom Novakovićem, pronađite na stranicama Mixera.