Kries uz pazinsku etno atrakciju Veja po prvi put na pulskom Kaštelu

Prvi put u Puli etno senzacija Kries i istarska atrakcija, etno skupina Veja, priredit će  nastup za pamćenje u pitoresknom ambijentu pulskog Kaštela – i to u subotu, 8. srpnja, s početkom u 21 sat.

Kries je sedmeročlani bend koji nadahnuće pronalazi u melodijama i tekstovima tradicijskih pjesama, u slavenskoj mitologiji, dinarskom ritmu i zvukovima mediteranskih glazbala. Malo je grupa umjetnika koji na tako dobar način uspijevaju interpolirati nešto što je tradicionalno, a u isto vrijeme suvremeno. Kries okuplja istomišljenike i zaljubljenike u glazbu s neuobičajenim pristupom stvaranju.

Dosadašnjim djelovanjem Kries je prisvojio epitet najaktivnijih i najatraktivnijih predstavnika world music scene s ovih prostora. Njihove pjesme pronašle su svoje mjesto u eteru radijskih postaja diljem svijeta kao i na međunarodnim CD kompilacijama toga žanra.

Recenzije glazbenih kritičara inozemnih medija puni su hvale za njihove albume i koncerte, a virtuozna svirka i energična scenska pojava samo su neki od razloga njihovog iznimnog uspjeha kod publike širom svijeta.

Veja dolazi iz Pazina i bavi se istraživanjem istarske narodne tradicijske glazbe te izvođenjem iste u modernijim aranžmanima koristeći razne tradicijske instrumente iz cijelog svijeta. Veja je do sada održala 50-ak nastupa u Hrvatskoj, ali i u susjednim zemljama, a bili su i na tri inozemne turneje i to: u Francuskoj gdje se posebice izdvojio nastup u poznatom jazz klubu u Parizu “New Morning” gdje su bili odlično prihvaćeni od publike i pohvaljeni od strane medija i struke; Archeo.s turneja obuhvatila je Hrvatsku, Italiju, Albaniju i Grčku, a tu je i turneja koja je grupu Veja odvela do Estonije gdje su nastupili i na poznatom Viljandi Folk music festivalu.

Nakon koncerta program se nastavlja uz DJ-a Teddy Leeja.

PRETPRODAJA ULAZNICA:

U pretprodaji je ograničen broj ulaznica po cijeni od 55 kuna, a nakon što se te ulaznice rasprodaju, u pretprodaji se mogu kupiti ulaznice po cijeni od 65 kuna. Ukoliko preostane ulaznica, cijena ulaznica na ulazu na dan koncerta je 80 kuna.

Službena prodajna mjesta:

  • Freak Out Trgovina (Indian shop), Sergijevaca 26, Pula
  • Putem Entrio.hr