KUD Idijoti nakon 20 godina opet među nama

Sastav koji je svojim djelovanjem prerastao pojam benda i postao simbol generacije

Dvadeset punih godina je prošlo od objave legendarnog albuma KUD-a Idijoti “Gratis Hits Live!”, snimanog 5. i 6. veljače 1999. u pulskom klubu Uljanik povodom 18. rođendana sastava koji je svojim djelovanjem prerastao pojam benda i postao simbol generacije, glas za slobodu i rock and roll legenda zbog koje još vjerujemo da je bolji svijet moguć.

Svih 27 neuništivih punk himni zabilježenih na live albumu ni nakon dva desetljeća nije izgubilo na svježini, a mnoge od njih dobile su na značenju tijekom godina te su opet zablistale na redizajniranom CD reizdanju koje je u srpnju ove godine povodom 20. obljetnice izdanja pripremio Dancing Bear. Radi se o jedinom vinilnom izdanju sastava dostupnom na tržištu pa nesumnjivo predstavlja privlačan kolekcionarski primjerak svim ljubiteljima opusa KUD-a Idijoti.

 

Energične i beskompromisne snimke objedinjene na ovom izdanju najbolje dočaravaju iskrenu strast i stav ljudi koji su punk živjeli i disali, sve ono po čemu će se KUD Idijoti pamtiti. Kako je to dobro primjetio Zoran Tučkar s portala Ravno Do Dna – „Saša, Tusta, Dr.Fric i Ptica ovjekovječeni dok su radili nešto što su najviše voljeli – pjevali svojim fanovima u svom gradu u klubu koji nosi ime po firmi koja je hranila velik dio Pule… S ove kolekcije se cijedi znoj, strast i kilometri koje su Idijoti prešli koncertirajući.

„Gratis Hits Live!“ na CD-u i dvostrukom LP-u možete pronaći u Dancing Bear Shopovima, na www.dancingbear.hr i u svim bolje opremljenim prodavaonicama ploča, a sljedeći ponedjeljak, 30. rujna bit će dostupno i na zagrebačkoj premijeri dugometražnog biografskog dokumentarca “Tusta” redatelja Andreja Korovljeva i zagrebačke produkcijske kuće Factum u Kinu Studentskog Centra u 19,30 sati.

MIXER.HR POKLANJA CD I VODI TE NA PREMIJERU FILMA! 

Paket sa “Gratis Hits Live!” na CD-u i ulaznicom na premijeru biografskog dokumentarca “Tusta” (30. rujna, u Kinu Studentskog Centra u 19,30 sati) može biti tvoj! 
Sve što trebaš napraviti je komentaru objave na našoj Facebook stranici napisati TUSTA i svoje puno ime i prezime!
Jednake šanse za sudjelovanje u izvlačenju imate i ukoliko svoje ime i prezime, uz naznaku TUSTA, pošaljete na naš e-mail: nagradnjacha@mixer.hr.
Svi prijavljeni sudjeluju u izvlačenju, a Random.org će odraditi svoje.

Dobitnika objavljujemo u subotu, 28. rujna nakon 12h!
Ime dobitnika saznajte na linku – rezultati nagradnih igara.

Emotivni i angažirani film o Branku Črncu Tusti – frontmenu pulskog punk benda KUD Idijoti nije klasičan glazbeni dokumentarac jer KUD Idijoti s Tustom nikada nisu ni bili klasičan punk bend. Arhivskim materijalom i brojnim intervjuima prikazuje se društveni značaj njihove glazbe, a o Tusti govore članovi svih postava KUD Idijota, istaknuti rock kritičari i glazbenici ex-Yu scene te njegova obitelj, prijatelji i uljanikovci. Ulaznice će se online moći kupiti na Entrio.hr (https://www.entrio.hr/event/tusta-zagrebacka-premijera-6863) i na blagajni Teatra &TD, svaki dan od 11 – 13 sati i od 18 – 19,30 sati. Film će, nakon premijere, od 1. do 6. listopada biti dio redovnog repertoara Kina SC također s početkom u 19,30 sati.

Sve informacije o prikazivanju filma Tusta mogu se pratiti na službenoj Facebook stranici filma: https://web.facebook.com/DokumentarnifilmTusta/