Kultni album Električnog orgazma, “Distorzija”, nakon 33 godine ponovno na vinilu

Album koji je prethodio kultnom koncertu Orgazma u zagrebačkom Kulušiću

Električni orgazam, foto: Matija Celar

Električni orgazam, biser ex-Yu rocka, 1986. godine objavljuje jedan od najuspješnijih albuma i zadnji studijski materijal koji je izašao za tadašnji Jugoton, “Distorzija”.

“Debela devojka”, “Vudu bluz”, “Ša la la”, “Kapetan Esid”, “Ne postojim”, “Ja sam težak kao konj”, “Hej, ti” i druge pjesme s ovog albuma i danas se nakon 33 godine izvode na koncertima Električnog orgazma.

Gile, Švaba, Čavke i Banana činili su tadašnju postavu Orgazma, a upravo je ovaj album označio prvi pravi povratak benda na scenu.

Producenti su bili Gile i Piko Stančić, a omot albuma radio je slikar Radovan Hiršl. Sve je to prethodilo kultnom koncertu Orgazma u zagrebačkom Kulušiću s legendarnom najavom pokojnog Dražena Vrdoljaka, a koji je također objavljen za Jugoton na live izdanju “Braćo i sestre”.

Reizdanje vinila “Distorzija” logičan je slijed u misiji Croatia Recordsa da podsjeća stare i uči mlade generacije o najboljim godinama ex-Yu rocka. Ovo izdanje donosi osvježenu repliku originala s remasteriranim snimkama s originalnih magnetofonskih vrpci koje se nalaze na 180-gramskom crvenom vinilu.


Vinil “Distorzija” dotupan je na svim prodajnim mjestima Croatia Recordsa te svim bolje opremljenim music shopovima u regiji- Svaki kupac vinila na poklon dobiva i download kod za digitalno preuzimanje albuma.