Kultur Shock se nakon tri godine vraćaju u metropolu

U srijedu 18. srpnja, taman u pola ljeta Vintage Industrial Bar počastit će nas s malo Kultur Shocka, koji se nakon tri godine vraćaju u metropolu i to s novim EP-om “Drama”, koji će premijerno predstaviti kao najbolji uvod u novi album koji uskoro slijedi, uz sve one dobre stare stvari.  

Američki bend predvođen Sarajlijom čiji koncerti su tsunami energije i emocija i čiji je stil teško definirati – gypsy punk premazan rock, metal i sevdah momentima, rado je viđen gost na pozornicama hrvatskih klubova pa ne sumnjamo da će i ovaj put njhov nastup biti popraćen s oduševljenjem publike.

Bend Kultur Shock osnovan je 1996. u Seattleu pod vodstvom Srđana Jevđevića koji je oko sebe, uz snage iz bivše države, okupio i svjetska imena, te svojim nastupima oduševio Krista Novoselića i Jelloa Biafru. Takva reputacija underground atrakcije po Americi dovela ih je do potpisivanja ugovora s izdavačkom kućom Billy Goulda, basiste slavnih Faith No More. Kad smo već kod bitnih imena, možemo spomenuti brojne suradnje članova Kultur Shocka: Esma Redzepova, Serj Tankian, Yuri Yunakov, Ivo Papasov, Robert Soko, Gogol Bordello, Balkan Beat Box, Beirut, Slavic Soul Party!, La Plebe, Dubioza Kolektiv, Alexander Hacke, Jack Endino, Edo Maajka… Danas je iza njih devet studijskih albuma, a na krilima novog materijala dolaze u Zagreb.

Karte po cijeni od 70 kn dostupne su pretprodaji u VIB-u & Dirty Old Shopu, a na dan koncerta biti će dostupne na ulazu u klub po cijeni od 90 kn.