Nedjelja, 24 ožujka, 2024

TOP 5 ljetnih filmova za gledanje tijekom cijele godine

Ljeto se polako približava svome kraju, pa smo odlučili pronaći filmove u kojima se proteže ljetna tematika i koji nas mogu oraspložiti u danima tuge i sjete za suncem i morem. Ovo su najbolji filmovi koji će vas dovesti u ljetno stanje uma - bilo kada

Osjetite toplinu ljetnog sunca dugo nakon rujna uz ove dirljive filmove iz 2000-ih koje su u trendu ove godine, od mode do glazbe i televizije… Nije iznenađujuće da vidimo čežnju za filmovima s početka 2000-ih u pop kulturi — jednostavnijim vremenima bez briga i stresa, a još je zanimljivije vidjeti sada poznate glumce, na samim početcima svoje Hollywoodske karijere.



Ljeto se polako približava svome kraju, pa smo odlučili pronaći filmove u kojima se proteže ljetna tematika i koji nas mogu oraspložiti u danima tuge i sjete za suncem i morem. Ovo su najbolji filmovi koji će vas dovesti u ljetno stanje uma – bilo kada.  

Mamma Mia! (2008)

Bilo da ste uključeni u Donnino romantično putovanje, Sophieno putovanje u potrazi za  ocem ili jednostavno glazbenu podlogu grupe ABBA, romantična komedija “Mamma Mia!” ima za svakoga ponešto. Ovaj film prati priču Sophie (Amanda Seyfried), kćeri hotelijerke (Meryl Streep), koja potajno poziva tri bivša ljubavnika svoje majke na svoje vjenčanje u nadi da će otkriti identitet svog oca. Između dobre glume i predivne Grčke, nije ni čudo da je ovo ljetni film.

Čarobne hlače (2005)

Prije svoje uspješne uloge u “Tračerici” (2007.), Blake Lively ukrala je naša srca kao vatrena Bridget u filmu “Čarobne hlače”. Bridget, sa svoje tri najbolje prijateljice Carmen (America Ferrera), Lenom (Alexis Bledel) i Tibby (Amber Tamblyn) smišljaju kako da ostanu povezane tijekom ljeta koje će provesti razdvojene. 

Aquamarine (2006)

Prije TikTok thrift flipping trikova, postojala je Aquamarine i njezina kultna haljina. Dvjema djevojkama (Emma Roberts i JoJo Levesque) ljeto se preokrene naglavačke kada se sirena (Sara Paxton) pojavi u lokalnom bazenu.  Aquamarine im donosi prijeko potrebnu radost u inače tmurno ljeto.

Jedi, moli, voli (2010)

Utažite svoju žudnju za lutanjem ovom pričom o ženi koja u putovanjima pronalazi utjehu nakon razvoda. Liz Gilbert (Julia Roberts) odlazi na godišnji odmor u Italiju, Indiju i Bali nakon što se rastala od supruga u nadi da će pronaći sebe. Ovaj je film obavezan za svakoga tko želi zaliječiti slomljeno srce ovog mjeseca.

Baš kao Beckham (2002)

Londonska tinejdžerica Jess (Parminder Nagra) mora se odlučiti između odanosti tradiciji svoje indijske obitelji i sna da postane profesionalna nogometašica. Za razliku od starije sestre koja očekivano stupi u brak s finim indijskim dečkom, Jess želi ostvariti uspjeh ravan onom njenog idola Davida Beckhama. Od Jessina dirljivog prijateljstva s Jules (Kiera Knightley) do njezine burne romanse s nogometnim trenerom Joeom, “Baš kao Beckham” klasičan je film za dobro raspoloženje.

 

 

Pročitajte još...

Povezano

Ostavite komentar

Molimo upišite komentar
Molimo upišite vaše ime