Nedjelja, 3 ožujka, 2024

U mjesecu ljubavi slavimo romansu i bromansu

ako nas brojni filmovi zabavljaju pričama o muško-ženskim romantičnim odnosima, posebno je zanimljivo promatrati prijateljstvo iz kojeg možemo naučiti vrijedne lekcije

Bromansa je popularni naziv kojim se može opisati snažno muško prijateljstvo temeljeno na ljubavi, međusobnom podržavanju i prije svega, iskrenosti. Iako nas brojni filmovi zabavljaju pričama o muško-ženskim romantičnim odnosima, posebno je zanimljivo promatrati prijateljstvo iz kojeg možemo naučiti vrijedne lekcije.



Uzmimo za primjer jedan od filmova koji baca drukčije svijetlo na romantične komedije – “Onaj osjećaj kad…”, u kojem za promjenu ne gledamo samo izazove s kojima se susreću osobe u romantičnim vezama iz ženske perspektive, već i kako izgleda platonska ljubav između trojice muškaraca.

Koja je radnja filma?

Radnja je sljedeća – nakon što Mikey (Michael B. Jordan) sazna da ga je supruga prevarila, kao jedinu opciju vidi razvod braka. U razgovoru s najboljim prijateljima Jasonom (Zac Efron) i Danielom (Milles Teller) dolazi do neočekivanog zaključka: nakon dugo vremena nijedan od njih trojice nije u vezi. Umjesto tugovanja, pala je odluka da će preokrenuti naizgled lošu situaciju u svoju korist te je iskoristiti za lude zabave i druženja. Naravno, plan bi bio savršen da se jedan od njih putem nije zaljubio i odlučio sakriti tu činjenicu od svojih prijatelja, kojima je ljubav također neočekivano pokucala na vrata.

U jednoj od scena Mikey svoje ponekad nezrele prijatelje naziva idiotima. U pokušaju da bude iskren, osvrće se na njihove loše savjete o tome kako riješiti probleme u vezi te im ukazuje na problem. Zac Efron u jednom od intervjua je naglasio kako je baš to jedna od stvari koje cijeni kod svog lika u filmu.

Tom Gormican, redatelj ove komedije koju gledamo 4. veljače u 20 sati na FOX Movies kanalu, želio je da film bude pogled iza zavjese u muški um i njihovo ponašanje dok žene nisu prisutne. Kritičari su pohvalili film zbog prirodnog odnosa glavnih glumaca na ekranu, iako se najviše istaknuo Milles Teller višeslojnom glumom i uvjerljivim prikazom svojeg lika.

Još jedna stvar koju možemo naučiti iz filma je da život nosi svoje izazove te da je jedino potrebno slijediti svoj instinkt – i poslušati pokoji savjet. Efron smatra da je to jedan od razloga zbog kojih se muškarci mogu poistovjetiti s filmom, za kojeg kaže da je dobar pogled na iz muške perspektive koji ponekad u nevolji samo trebaju dobrog prijatelja.

Pročitajte još...

Povezano

Ostavite komentar

Molimo upišite komentar
Molimo upišite vaše ime