Kvarnerska funk senzacija Grapevine Babies najavila prvi samostalan koncert

U subotu, 20. siječnja s početkom u 22 sata, Klub. ispod The Beertije bit će poprište prvog, samostalnog koncerta kvarnerske funk senzacije Grapevine Babies.

Bend je s radom započeo prije 5 godina kada se nekoliko zaljubljenika u funk, našlo i odlučilo okušati u stvaranju autorske glazbe. S vremenom i konstantnom promjenom postave, grupa je došla do svoje današnje forme od 12 eklektičnih glazbenika.

Frontmen i prateći gitarista benda Luka Adžić-Kapitanović, je zaslužan za aranžmane i tekstove pjesama. Groove podloga benda sastoji se od bubnjara Kristijana Baljarevskog, perkusioniste Ivana Polonija i basiste Antonia Frlana. Leđa im čuva puhačka linija koju čine trubač Krešimir Kunda, trombonista Petar Tepšić, tenor saksofonista Franjo Črnjarić te alt saksofonistica Petra Zoretić. Za podizanje dlaka na rukama zaslužan je glavni gitarista Dario Arifović, a soul premaz daju tri vokalistice – Lucija Štefančić, Dana Adžić-Kapitanović i Katja Kovacs.

Energični funky rifovi, neobični ritmovi i harmonije te žestoke rock solaže, samo su dio arsenala u opusu koji nudi ovaj energični band. Inspiraciju Grapevine Babies nalaze u raznim žanrovima i izvođačima poput Funkadelic & Parliament, Franka Zappe, Stevie Wondera, Talking Headsa, Sly and the Family Stone i mnogih drugih.
 
Za ulaz će biti potrebno izdvojiti 20 kn.