Kymera: “Mi smo Kymera iz Osijeka i sviramo metal”

kymera
(Fotografija – Kymera/FB)

Večeras počinje deveta Velika Rock Eksplozija u kultnom zagrebačkom klubu KSET. U tri tematski podijeljene festivalske večeri nastupit će ukupno dvanaest sastava – Gretta, EoT, From Another Mother, Tight Grips, Bad Blood, Rum Smugglers, Kymera, From Ashes, Mephisto’s Requiem, Belfast Food, Pijano Bar i Roppongi Red.

U petak, 30.rujna, će festival po prvi put imati Metal Day -“Invasion from the East”, s karavanom bendova Miner Recordingsa. Domaćini koncerta su veterani hrvatske hardcore i metal scene –BAD BLOOD – koji će ovom prilikom promovirati novi album “Inner Core”. Zlokrvaši su u goste pozvali drage im prijatelje iz bendova KYMERA (Osijek), FROM ASHES (Koper, Slovenija) te zagrebačkih teškaša RUM SMUGGLERS i MEPHISTO’S REQUIEM.

Nakon razgovora s Rum Smugglersima i Mephisto’s Requiem, ulovili smo Ivana Pripuzića iz osječke Kymere da nam odgovori na nekoliko pitanja. Pitali smo puno, saznali smo malo, no nek vas nedostatak riječitost benda ne obeshrabri – nadoknađuju to u svakom pogledu na bini.

Unatoč vašem respektabilnom stažu od skoro desetljeća žestokih svirki, predstavite ukratko Kymeru našim čitateljima.

Mi smo Kymera iz Osijeka i sviramo metal 🙂 \m/

Vaša veza s osječkim kultnim War-Headom još se više produbila nakon odlaska dugogodišnjeg bubnjara Saše Skeledžije. Kako se posložila kemija unutar benda s novim kreativnim strojem?

Odlično,sve radi kako treba. Piper nam je snimao demo i prvi album tako da je odmah znao svirati skoro sve pjesme 🙂

Općenito je osječka scena vrlo povezana te ste zajedno surađivali na brojnim projektima.

Pa da, eto baš nedavno je izašla pjesma i spot Deathhrash Armageddon sa War-Head and Friends.

Uz takvu podršku tu je i Invasion from the East. Uz takav projekt, nadate li se boljoj promidžbi metal bendova na sceni?

Ne moramo se nadati, Miner Records to već odlično odrađuje 🙂

Na kraju krajeva, današnja geografska i ostala ograničenja su zanemariva i čini se da je lakše funkcionirati u suradnji na međunarodnoj razini?

Pa da, tu je internet koji je puno pomogao promociji bendova, ali isto tako i odmogao zbog piratstva.

Iza sebe imate demo album i re-izdanje prvijenca „Stillborn“. Na redu je i novo studijsko izdanje – recite nam nešto više o samom procesu snimanja.

Nema tu puno neke priče, bubnjevi su već snimljeni i sad polako idu gitare i bass gitare, ja malo štekam s pisanjem tekstova za novi album, ali riješit će se i to 🙂

Svjedoči li novi studijski album i kreativnom/stilskom pomaku u vašem stvaralaštvu?

Pa nadamo se da ide na bolje 🙂

Pred vama je i posebno jednodnevno metal izdanje na Velikoj Rock Eksploziji #9 u KSET-u gdje se projekt Invazije ima priliku predstaviti većoj publici pa nam pomognite privući publiku u čim većem broju.

Eto, dogovoreno 🙂