Legende američkog punka Poison Idea premijerno u Zagrebu ovu subotu

PI_high_res-copy

Nakon 27 godina svirke jedan od najutjecajnijih i najtežih hardcore punk bendova u povijesti (zbroj svih članova znao je debelo prelaziti i pola tone) dolazi i u naš sokak, i to ove subote 16.4. u Akc Attack s početkom u 20h.

Poison Idea su bend koji je razvio svoj vlastiti energični i provokativni zvuk nesputan žanrovskim granicama pa su tako postali utjecajni i cijenjeni i u rock i metal krugovima. Bili su tako jedna od glavnih inspiracija za Kurt Cobaina i Nirvanu, Turbonegro, Panteru, Napalm Death, Machine Head, Ratos de Porao, Zeke, Eyehategod i čitave generacije bendova.

947343_786592731474421_4558477180623273723_nPristup ovog benda punku i nastupima je gotovo ekstremistički te se kroz svoje postojanje sastojao i sastoji od moćnih pojedinaca poput Pig Championa i Jerry A-a. Njihovu karijeru obilježile su i brojne (više ili manje) pametne provokacije pa se tako dizala bura zbog EP-a „Pick Your King“ koji je znakovito na jednoj strani imao sliku Isusa, a na drugoj Elvisa. Prašina se digla i zbog albuma „Feel the Darkness“ na kojoj drže pištolj uz glavu tada popularne američke TV zvijezde. Poison Idea je bend koji je tu zbog punka, zajebancije i fuck-you! stava, ali i prenošenja snažnih društvenih poruka. Kritičari su ih okarakterizirali „ružan bend za ružne ljude“ što je za pankere valjda najboljja kritika koja se može dobiti.

Njihov support bit će pulski veterani Pasmaters i pulski pomladak Sick Crap, a domaće snage predstavljat će zagrebačke Kurve. Očekujte ogromnu količinu čiste i nepatvorene punk energije!

Karte nabavite u Dirty Old Shopu (Tratinska 18) po pretprodajnoj cijeni od 75 kuna. Na dan koncerta cijena će im iznositi 90 kuna.