Lekcije koje smo naučili u Rock’n’roll školi

Jack Blackov vodič kroz život

Glumac i glazbenik, neponovljivi Jack Black rođen je 28. kolovoza 1969. godine, a povodom njegovog 50. rođendana odlučili smo se izdvojiti neke od citata iz filma “Rock’n’roll škola” te njegove mudrolije pretočiti u životne savjete.

I danas, 16 godina od kad je film premijerno prikazan neke od izjava ovog rock učitelja često su citirane, a neke su već okarakterizirane i kao Jack Blackov vodič kroz život.

Pa, prisjetimo (i nasmijmo) se:

 

****

Djela govore više od riječi

Nemojte samo reći da ćete nešto napraviti pa kasnije “zaboraviti” na to. Zaista napravite to, radi vlastitog integriteta. Sami stvarate sliku o sebi. Budite dosljedni.

 

Dijelite znanje s drugima

Znanje se množi kad se dijeli. Naše vrijeme na Zemlji je niz uspjeha i pogrešaka. Kad možete, podijelite svoje znanje i iskustvo s drugima. Nekome ćete pomoći na životnom putu.

 

Osjećajte se dobro u vlastitoj koži

Budite svoji. Nemojte se previše trudi uklopiti u obrasce koje nameće današnje društvo. Jednako ste lijepi iznutra i izvana i nemojte dopustiti da vas itko uvjerava u suprotno. Cijenite samo sebe.

 

Obratite pažnju na detalje

Kako i stara mudra izreka kaže “vrag se krije u detaljima”. Budite oprezni. Ne vjerujete lažnim obećanjima. Kada vi obećajte – potrudite se to i ispuniti.

 

U redu je izraziti svoje mišljenje

Ponekad izražavanje svojih želja i/ili mišljenje može imati katarzičan učinak. …ali uz dozu pristojnosti i uljudnosti. S druge strane, vrijeđanje, niti u kojem slučaju nije lijepo. Kao u svemu, niti u ovome ne treba pretjerivati – izraziti i nametnuti svoje mišljenje dvije su različite stvari.

 

Sve što radite, radite s ljubavlju

Ako ste ludo “opsjednuti” npr. gledanjem serija ili odlascima na koncerta – i volite to – samo tako nastavite. Jednom se živi. Prigrlite ono što volite raditi, a u onom što morate raditi nastojte naći nešto što vas veseli.

 

Opustite se

Jednom se živi. Zabavite se tu i tamo. Dopustite si dan bez obaveza.

 

Autoritet je nekad precijenjen

Pravila nisu stvorena da se krše… Ali ponekad su tu jednostavno zato da se krše. 🙂
”Stick It To the Man!”

 

I, naravno:

Domaća zadaća je važna