LES donosi “Broncu” u Booze and Blues

Koncertna promocija dugoočekivanog albuma

Dugo najavljivani i iščekivani studijski album, grupe LES objavljen je pod okriljem Menarta, a uživo ga možete čuti 22.02.u pubu Booze and Blues u Zagrebu

Album Bronca“ do sada je ostavio veliki utisak kako na publiku tako i na glazbenu struku. Iako Hopekov vokal, uglavnom uspoređuju s legendarnim Urbanom što mu poneki glazbeni kritičari zamjeraju, većina je ipak složna oko toga je da „Bronca“ jedno kvalitetno diskografsko ostvarenje.

„Sve to što smo na ovaj album htjeli snimiti, upisati i pokazat,..Učinili smo to. Ponosno mogu reći da imamo odličan album. Puno toga se dogodilo za vrijeme nastanka materijala. Od ideje da se napravi samo jedan singl („Obale rijeke“) i završnog ispita na SAE institutu („Gori“, „I srce Ti“, „Zovem se“) , preko dugometražnog filma ALEKSI („Malo mjesto“, „Krijesnice“, „Isprati od soli“) do cijelog albuma od 12 pjesama koji smo nazvali „Bronca“.

Svaki put kad sviramo te stvari imam osjećaj kao da sve iznova gradimo i svaki put je bolje..iznenađuje me koliko su mi ove stvari super. Nikad prije ih nisam tako doživljavao.

U mojoj glavi je sve tekstualno povezano u jednu cjelinu, sound je odličan, ima drivea, svirački se nema što za reći, sve je full na mjestu. Stilski je To TO!! Jedini kompromis kod stvaranja Bronce je da nema žurbe! Volim ispričati priču, emociju ili biti samo kritičan u pjesmi, jer je to lakše nego davati karticu teksta o djelu sebe + kako biti objektivan u vlastitom igranju? Poanta je u igri i da igra traje što duže..da bude zabavna, da ti nešto donosi u trenutku..malo se buniš pa plačeš, smiješ se, ljutiš, paradiraš…“ – izjavio je Tvrtko Hopek, frontmen grupe LES, koji u svojoj dugogodišnjoj karijeri potpisuje više od 60 glazbenih djela te glazbu za dva dugometražna filma i mnoge kazališne predstave.

Cijeli album „Bronca“ dostupan je na streaming servisima, a uživo ga možete poslušati u subotu 22.02. s početkom u 20:30 sati u pubu Booze and Blues! Ulaz je besplatan.