Les Paul interaktivni Google Doodle za rođendan

les-paul

Na današnji dan kako bi proslavio 96. rođendan velikana Les Paula, Google je napravio vrhunski, vrlo prikladan i možda najzabavniji Google Doodle do sada. Već smo imali prilike nasmijati se plešućim i animiranim Doodleom, pa čak i tražiti uskršnja jaja uz pomoć zooma, ali ništa ovako zabavno. Ovakav dizajn još više otežava definiciju onoga što Doodle predstavlja – ilustracija ili grafika. U svakom slučaju Google tim svojom kreativnošću pomiče granice svoje digitalne platforme. Posjetite Googleovu početnu stranicu i iskoristite još ovih nekoliko sati da se poigrate s interaktivnim Doodleom prije nego li opet bude zamjenjen standarnim logom ili novim dizajnom. Google će vam čak dozvoliti da snimite svoje malo zvučno djelo u dužini od 30 sekundi, koji možete podjeliti s prijateljima.

YouTube se tokom dana napunio kratkim klipovima ljudi koji su igrajući se na Doodleu odsvirali “Stairway to Heaven” i drugih rock i metal klasika.

No na upravo onaj koji je inspirirao Googleov tim bio je – Lester William Polsfuss, poznatiji kao Les Paul i „otac električne gitare“ , rođen na današnji dan 1915. Les Paul je 30.siječnja daleke 1962. godine patentirao svoj „električni glazbeni instrument“ u U.S. Patent and Trademark Office-u i na taj način „zakotrljao“ kamen povijesti rock glazbe. Paul je preminuo pretprošle godine nakon duge karijere dizajniranja vrhunskih gitara i glazbene opreme.