Let 3 – “Tišu”

Let 3, foto: Katarina Huljev/Mixer.hr

Povodom Antivalentinova 3, Let 3 je pripremio zanimljivo glazbeno ostvarenje. Riječ je o pjesmi “Tišu”,obradi velikog hita Novih Fosila “Šuti moj dječače plavi” koju su snimili s hrvatskim mariachi bandom El Combo. Glazbeni krivac za nastanak pjesme je i ovaj put Damir Martinović Mrle koji je u ovoj pjesmi spojio svoje dvije kreativne inspiracije-šatrovački govor i Meksiko.

Šatrovački govor, kaže Mrle, poligon je za slobodno kreiranje. Stilski je slobodan i zabavno zvuči te ga stoga nalazimo u stvaralaštvu Leta 3. “Šatrovački je spoj u glavi, pospajale su mi se točke na taj način u toj pjesmi koja me podsjeća na djetinjstvo”  kaže glazbenik.

Boje i veselu energiju Meksika trubama, gitarama i violinama dočarao je El Combo prema Mrletovim idejama. Meksiko je kaže zemlja koja ga privlači zbog jedinstvenog spoja veselja života i melankolije zbog brojnih društvenih problema s kojim se to društvo susreće. Glazba je jedan od simbola te prekrasne zemlje koja je od danas utkana i u rad uspješnog hrvatskog rock banda.

“Tišu” je jedna od pjesama koje će zasjati na novom EP-ju riječkih rockera. Snimana je u glazbenom studiju Srđana Sekulovića Skansija, a glazbeni producent je Iztok Turk.

Prvi puta u koncertom izdanju “Tišu” će publika moći čuti na velikom rock’n’roll spektaklu Antivalentinovu koje je s pravom steklo epitet najvažnije rock fešte godine. Postalo je simbolom pravog jednodnevnog festivala za publiku željnu drugačije zabave od onoga što se uobičajeno nudi u vrijeme Valentinova i događaj za koji se traži ulaznica više.

Cijena ulaznica je 160 kn za dvije osobe i 90 kn za jednu osobu. Možete ih kupiti kroz sustav i prodajna mjesta Eventima (eventim.hr), u Dirty Old Shopu, Rockmarku, Dallas Recordsu te u riječkom Dallas Music Shopu.