Letarg – “Paravan”

Glazbenik Letarg danas je sa svojom koncertnom ekipom predstavio video spot za pjesmu „Paravan“ koji je osmislio, režirao, snimao i montirao Dinko Šimac.

Osvojivši 2016. godine treću novčanu nagradu na banjalučkom Demofestu, Letarg i ekipa odlučili su obilježiti svoju prvu glazbenu fazu, od 2014. do 2017. godine, dugosvirajućim albumom te s dva spota. Prvi spot za pjesmu “Rebra” objavljen u travnju ove godine.

“S obzirom na to da je cijela priča oko Letarga počela s pjesmom „Paravan“ odlučili smo da se vizualizira. Smatramo da je zaslužila spot unutar prvog dugosvirajućeg albuma koji će obilježiti prvu Letargovu glazbenu fazu”, kaže Bruno Antolić, glazbenik koji se krije iza umjetničkog imena Letarg.

Letarg novim video spotom “Paravan” najavljuje prvi dugosvirajući album “Tibor” koji u objavi očekujemo ovaj četvrtak, 12. listopada, na mrežnim stranicama Letargovog bandcampa.

“Nije bilo velikih dilema oko odabira osobe koja će nam raditi spot. Dinko je obavio odličan posao sa spotom za pjesmu „Rebra“, zbog čega je ovoga puta dobio potpunu slobodu te je sve osmislio sam”, napominje Letarg.

Dinko ističe da priča u spotu govori, između ostalog, o pronalasku sebe kroz pronalazak publike koja te razumije, a u kontrast se stavljaju “mainstream” publika koja traži jeftinu zabavu i “odmetnici” koji su prikazani kao klaunovi u mračnoj šumi.