“Lets dance with Bowie” – tribute velikanu u zagrebačkom klubu Boogaloo

Prošlo je godinu dana kako nas je napustio jedan od največih glazbenika, umjetnika svih vremena. U subotu 21. siječnja će se u zagrebačkom Boogaloou održati homage Bowieu pod nazivom „Let’s Dance With David Bowie” na kojem će se odati počast Bowievom liku i djelu, povodom godišnjice smrti i proglašenja albuma „Blackstar” albumom godine i to sa koncertom beogardske grupe The Gift.

Bowie je definitvno bio najzanimljivija  ličnost pop kulture, bio je toliko sveopsežan da je zadobio simpatije vrlo širokog spektra obožavatelja, od onih najalternativnijih zaljubljenika u umjetnost, preko okorjeljih rockera do prosječnog pučanstva koji vole kvalitetnu pop glazbu, dok u glazbenom svijetu gotovo da nema glazbenika na kojeg Bowie nije barem malo utjecao.

Iza sebe je Bowie ostavio bogat i raznovstan glazbeni opus sa kojim se može rijetko tko mjeriti, a njegov posljednji album koji je objavljen na njegov rođendan 8. siječnja 2016. godine, samo dva dana prije smrti, „Blackstar” je definitivno njegov rekvijem, remek djelo sa puno mistike i zagonetnih poruka koje još dan danas nisu dešifrirane do kraja. Nedavno su mediji taj album proglasili za album 2016. godine, što definitivno i jest, a i mnogo više od toga. Pored toga je „Blackstar” najprodavaniji album 2016. godine, a David Bowie nedavno proglašem osobom 2016. godine u magazinu „Time”.

U subotu 21. siječnja će se u zagrebačkom Boogaloou održati homage Bowieu pod nazivom „Let’s Dance With David Bowie” na kojem će se odati počast Bowievom liku i djelu, povodom godišnjice smrti i proglašenja albuma „Blackstar” albumom godine i to sa koncertom beogardske grupe The Gift koja će odsvirati sve hitove David Bowiea od „Space Oddity”, „Starmen”, „Changes”, „Ziggy Sturdust”, „Man Who Sold The World”, „Sorrow”, „Rebbe, Rebbel”, „Heroes”, „Ashes To Ashes”, „Let’s Dance”, „Under Pressure”, „Moder Love”, „Hello Spaceboy” „The Stars (Are Out tonight)”,…. do posljednje „Blackstar”. Novosadska cover petorka The Gift izvodeći edukativni muzički sadržaj, britanski rokenrol 80-ih i 90-ih, donosi publici autentičan scenski nastup baziran na plesnim pokretima velikih muzičkih ikona.

The Gift

Uz koncert će biti proicirane projekcije David Bowievih video spotova i fotografija, a nakon koncerta veliki 80’s Party na kojem će Tomi Phantasma vrtiti glazbu koja je povezana sa David Bowiem, kao npr. Eurythmics, Iggy Pop, T-Rex, Queen, Depeche Mode, Bauhaus, Simple Minds, Blondie, INXS, Talking Heads, Ultravox, Soft Cell, Alphaville, OMD, New Order, Joy Division, The Cure, Siouxsie & The Banshees, Sisters Of Mercy, Yazzo, Pet Shop Boys, The Smiths, Suede, EKV, The Stranglers, Human League,  Placebo, Editors, Pixies, Nine Inch Nails,…. i naravno puno Bowiea.

Početak koncerta je najavljen za 21 sat a cijena ulaznica iznosi 50 kn u pretprodaji i 60 kn na ulazu u dvoranu. Pretprodajna mjesta; Dirty Old Shop – Tratinska 18, Rockamark – Berislavićeva 13, Kloto – Masarykova 14, Purgatory – Tratinska 47, Octopus – Gundulićeva 31, Eventim – www.eventim.hr