Letu štuke predstavili Antenu iz karantene: “Paranoja” koja diže optimizam

Namjera je smiješnim animiranim videom uveseliti i nasmijati publiku u ovim teškim danima

Dino Šaran, foto: Renato Horvat / Mixer.hr

Među različitim glazbenim inicijativama koje su se javile u posljednje vrijeme svakako valja pozdraviti onu bosansko-hercegovačkog benda Letu štuke. Dok su njihove kolege svojim fanovima većinom ponudile live svirke iz dnevnog boravka, Dino Šaran i njegov bend optimizam i dobru energiju u ovim teškim vremenima odlučili su svojim fanovima podijeliti putem – Antene iz karantene”. 

Kako zbog uvedenih mjera ne mogu snimati nove pjesme ni spotove, dosmislili su se da svojim starim pjesmama udahnu novi život zanimljivim video spotovima nastalim u doba samoizolacije.

Letu Štuke, službena fotografija: Eldar Nurković

O čemu je točno riječ otkrio nam je frontmen benda Dino Šaran.

U vrijeme pandemije i karantene imamo potrebu još intenzivnije komunicirati s našim fanovima. Zato puštamo antene koje će vam emitirati neke stare pjesme s novim video brojevima.  Zamislimo se nad svijetom i samim sobom, a zatim se okrenimo životu i njegovoj suštini – ističe Šaran.

Prvi singl u sklopu projekta „Antena iz karantene“ – „A kad boli“ s albuma „Brojevi računa“ iz 2011. godine, objavljen je sredinom ožujka i reakcije fanova bile su izvrsne.

 

Drugi singl – pjesmu Paranoja – upravo zbog svoje tematike bend je odlučio objaviti danas –  na Svjetski dan šale.

Riječ je o pjesmi iz 2008. koja je objavljena na hvaljenom albumu „Proteini i ugljikohidrati“, drugom studijskom albumu Štuka. Većina pjesama s albuma napisana je u razdoblju između 2006. – 2008. godine i inspirirane su tadašnjom realnom socijalno-političkom situacijom u regiji. Upravo taj socijalni moment je i razlog zbog čega je upravo pjesma „Paranoja“ izabrana kao drugi singl „Antene iz karantene“.

“Paranoja” je satirični song i ima namjeru svojim sadržajem i popratnim smiješnim animiranim videom uveseliti i nasmijati publiku u ovim teškim danima. Od tuda i ideja da datum objavljivanja bude 01.04. –  međunarodni Dan šale. Pjesma je objavljena još 2008. na albumu “Proteini i ugljikohidrati”, a sada konačno ima i video čiji je editor naš John Doe. Uživajte! – dodaje Šaran koji je i sam u izolaciji te ne izlazi iz stana.

Sve sam dezinficirao, spremio stan. Ljudi su oprezni, po kućama, policijski je sat, relativno brzo su shvatili o čemu se radi. Prvo je njih 20 posto bilo s maskama, a evo već danas ih ima 80 posto. Mislim da je ono što nam predstoji recesija, ekonomski i globalni slom. A muzičari – kud svi ostali, tu i mi – kaže nam Dino koji je, usprkos svemu, pun planova i novih ideja:

Već u glavi pripremam nešto novo. Sljedeća nova pjesma će biti nešto potpuno drugačije, a vjerujem i da će se u svijetu nakon ovoga puno toga promijeniti – zaključuje autor svih hitova svoga benda, ali i brojnih drugih hrvatskih izvođača.

Osim „A kad boli“ i „Paranoje“ uskoro nas očekuje i novi videospot iz tvornice „Antena iz karantene“. Dino zasad ne otkriva koja je pjesma na redu niti koliko će ih ukupno biti te poručuje:

Sve prolazi, proći će i pandemija. Slušajte dobru mjuzu i odmaknite se od loših vijesti! Čuvajmo sebe i druge. Budimo odgovorni!

Letu štuke,2019.; foto: Emanuela Tomino / Mixer.hr