Subota, 2 srpnja, 2022

Jeste li spremni? Oprez, ponovno nam dolazi retrogradni Merkur

Prvo retrogradno razdoblje Merkura 2022. počinje 14. siječnja i traje sve do 3. veljače. I to je tek prvi od četiri razdoblja retrogradnog Merkura s kojima ćemo se morati nositi ove godine

Gotovo svi veliki planeti imaju redovita retrogradna razdoblja u astrologiji, tijekom kojih se čini kao da se kreću unatrag u odnosu na svoj uobičajeni tijek. Te promjene traže od nas da usporimo i razmislimo o područjima naših života kojima vlada retrogradni planet. No, od svih retrogradnosti se najviše priča o retrogradnim razdobljima Merkura. Ti se frustrirajući tranziti događaju tri do četiri puta svake godine, a traju otprilike tri tjedna. Poznati su po tome što izazivaju prepreke u komunikaciji, rasporedu i planovi, tehničkim uređajima i putovanjima.Razlog zašto se Merkurova retrogradnost često osjećaju kao najkaotičnije vrijeme u godini je vjerojatan zato što se događa češće od drugih planetarnih retrogradnosti. Drugi planeti mijenjaju smjer između jednom godišnje do jednom svake dvije godine, ali i zato što planet Merkur vlada mnogim svakodnevnim aspektima našeg života, uključujući razmišljanje, vrijeme, putovanja, komunikaciju i dijeljenje informacija. Kada Merkurova energija prijeđe u način odraza/pročišćavanja/recenzije tijekom retrogradnosti, može doći do frustrirajućih iskustava na poslu, na putovanjima i u društvenom životu.

Prvo retrogradno razdoblje Merkura 2022. počinje 14. siječnja 2022., a trajat će do 3. veljače. Ovaj backspin je jedan od četiri s kojima ćemo se morati nositi ove godine, tako da će biti dobra praksa ako niste još jednom provjerili raspored za naredne tjedne, provjerili prolaze li e-mailovi i slično.

Kada počinje retrogradni Merkur?

Merkur ulazi u retrogradno razdoblje svaka tri do četiri mjeseca, što ovaj dosadni planetarni fenomen čini redovitim dijelom našeg kozmičkog krajolika. Iako obično imamo samo tri retrogradna razdoblja Merkura godišnje, 2022. će nas počastiti s ukupno četiri. Oni počinju 14. siječnja, 10. svibnja, 9. rujna i 29. prosinca. Imajte na umu ove datume kako biste mogli pokušati završiti sve labave krajeve oko projekata i voditi važne razgovore prije nego što razdoblje započne.

Retrogradna Merkurova zima 2022. počinje 14. siječnja i traje do 3. veljače, označavajući prvi retrogradni ciklus Merkura u novoj godini. Retrogradnost počinje u zračnom znaku Vodenjaka orijentiranom na zajednicu i na kraju se vraća u ambiciozni zemljani znak Jarac, tražeći od nas da preispitamo način na koji surađujemo i sukreiramo s drugima. Dobar je trenutak da usporite svoj tempo na poslu i pobrinite se da budete jasni u komunikaciji (osobito u grupnim projektima) te dodatno pazite da izgladite sve probleme u svojim društvenim krugovima kako biste izbjegli dramu.

Kada prestaje retrogradni Merkur?

Dok se Merkur retrogradno kreće češće nego drugi planeti, on također ima najkraće razdoblje retrogradnosti, koje traje oko tri tjedna. Međutim, tri tjedna mogu izgledati kao tri mjeseca kada se nosite s klasičnim retrogradnim zastojima u rasporedu, problemima s vremenom i problemima u komunikaciji po kojima su ta razdoblja poznata. Završni datumi za retrogradni Merkur 2022. su 3. veljače, 3. lipnja i 2. listopada. 

Što kažu zvijezde: Kada je svaki planet retrogradan u 2022. i što to znači za nas?

Što se događa tijekom retrogradnog Merkura?

Očekujte sukobe u komunikaciji

Merkur upravlja komunikacijom, pa kada je retrogradan, vjerojatno ćemo pogrešno protumačiti informacije od drugih ili reći nešto što ne mislite. Razmislite prije nego što progovorite i mudro birajte riječi kako biste izbjegli zabunu te ponovno pročitajte sve svoje tekstove i e-mailove prije nego pritisnete “pošalji” kako biste bili sigurni da ne govorite krivu stvar pogrešnoj osobi.

Vaš će raspored biti u ludilu

Vrijeme je problematično tijekom retrogradnog Merkura, stoga nemojte biti šokirani ako se više vaših planova na kraju otkaže u zadnji čas ili ako slučajno propustite Zoom sastanak ili dva jer ste pomiješali datume. Pokušajte prihvatiti stav “polako” kada je u pitanju upravljanje vašim rasporedom u tim razdobljima — i dajte si dodatnog vremena za kretanje, jer Merkur također vlada prijevozom.

Izbjegavajte pokretanje novih projekata ili potpisivanje papirologije

Potpisivanje ugovora, donošenje važnih odluka, kupovina ili pokretanje novih projekata nije preporučljivo tijekom retrogradnog razdoblja Merkura. Vjerojatnije je da ćete propustiti važan detalj ili se zbuniti dok čitamo sitna slova, a kasnije ćete požaliti zbog odluke. Pokušajte odgoditi sve velike nove poduhvate ili dogovore dok ne završi retrogradnost.

Vaši bi tehnički uređaji mogli početi kvariti

Budući da Merkur upravlja našom sposobnošću dijeljenja informacija, njegova retrogradna razdoblja mogu imati veliki utjecaj na naše tehnološke uređaje – stoga nemojte biti iznenađeni ako se vaše aplikacije ruše ili prijenosno računalo prestane raditi. Sigurnosno kopiranje svih vaših datoteka prije početka retrogradnosti uvijek je dobra ideja.

Zvijezde nikad nisu bile bliže uz pomoć inovativnog hrvatskog teleskopa

Ali retrogradni Merkur također može biti od pomoći

Retrogradnost Merkura nije sama po sebi loša stvar – ako znate što možete očekivati ​​i poduzmete odgovarajuće mjere opreza. Možete ih koristiti kao tromjesečne provjere kako biste ponovno procijenili gdje se nalazite i ponovno uspostavili svoj kompas kako biste bili sigurni da ćete doći tamo gdje idete. Uložite dodatni napor da usporite, razmislite o stvarima i izbjegnete bilo kakva veća putovanja ili odluke i sve će vam biti jasnije nego prije.

Nadolazeći datumi retrogradnog Merkura

Sada kada znate sve ludorije koje dolaze zajedno s retrogradnim razdobljima Merkura, označite sve važne datume u svom kalendaru.

Retrogradna zima Merkura 2022. počinje 14. siječnja i završava 3. veljače.
Retrogradno proljeće Merkura 2022. počinje 10. svibnja i završava 3. lipnja.
Retrogradni Merkur ljeto/jesen 2022. počinje 9. rujna i završava 2. listopada.
Retrogradna zima Merkura 2022./2023. počinje 29. prosinca i završava 18. siječnja.

Pročitajte još...

Kako ‘preživjeti’ sljedeća tri tjedna: Vodič kroz retrogradni Merkur

Merkur vlada komunikacijom, putovanjima, porukama, informacijama i intelektom - što znači da možete očekivati ​​kretanje energije prema natrag tj. kašnjenja, zastoje, probleme i zbrke u svim tim područjima

50 činjenica o horoskopu koje će vas sigurno iznenaditi i zaintrigirati

Čak i ako se smatrate ljubiteljem astrologije, sigurno ne znate sve o njoj. Čini nam se kako bi vas neke od ovih 50 činjenica o horoskopu koje smo pronašli, mogle iznenaditi - kao, primjerice, koji znakovi prevladavaju među predsjednicima, a koji među ubojicama, tko je najrjeđi znak, a koji su skloni nesrećama...

Zapisano u zvijezdama: 9 najboljih TikTok profila koji se bave astrologijom

Praćenje astroloških računa na TikToku vrlo je jednostavno, a možete saznati kako će retrogradni Merkura utjecati na vaše odnose (presretni smo što ga nema više u 2021.), kakav bi vam mogao biti dan, ali i druge dugoročne i kratkoročne prognoze

Zapisano u zvijezdama: Kojim horoskopskim znakovima je 2022. sretna, a kojima izazovna godina?

Samo nekoliko dana prije kraja 2021., planet Jupiter je ušao u sanjive Ribe, gdje će ploviti veći dio godine. Ovaj ulazak donosi osjećaj idealizma i sreće svim znakovima zodijaka te razdoblje velikog rasta kada je u pitanju duhovnost, kreativnost, pa čak i romantika

Povezano

Prvi mladi Mjesec u ljetu će biti izazovan za sve znakove zodijaka

Razgovarajte iskreno s dragim osobama i priuštite si vrijeme odmora, kako mentalnog tako i fizičkog. Kako će mladi Mjesec utjecati na svaki od horoskopskih znakova?

Krema za sunčanje na odjeći: Kako se riješiti mrlja u 4 koraka?

Nanosimo kremu za sunčanje kako bismo kožu zaštitili od lošeg utjecaja sunca, ali čini se da krema za sunčanje smatra kako i našoj odjeći treba zaštita. Čak i najbolje kreme za sunčanje za lice obično ostavljaju masne mrlje ako se slučajno nanese na tkaninu

Kako će retrogradni Saturn 2022. utjecati na svaki horoskopski znak!

Čim je retrogradni Merkur završio, odmah je došao retrogradni Saturn, koji je započeo 4. lipnja i traje do 22. listopada

Mjesec jagode: Što nam donosi večerašnji puni Mjesec?

Ovaj slatki mjesec je supermjesec - što znači da će se nalaziti bliže zemlji nego inače i činit će se većim zbog toga. Podignite pogled prema nebu i uživajte

Ostavite komentar

Molimo upišite komentar
Molimo upišite vaše ime