Lika Kolorado – akustična minidrama u skučenom podrumu zagrebačke knjižare

U drugoj epizodi novootvorene sezone, program Akustika je u intimnoj atmosferi popularne zagrebačke glazbene knjižare Rockmark ugostio relativno novo ime na sceni, perspektivni zagrebački bend Lika Kolorado

Svirka zagrebačke četvorke, ovom prilikom umanjene za altruističnu članicu benda Anu Jelić koja je opravdano prioritetnijim smatrala zdravlje napuštene životinjice, poslužila je kao akustično zagrijavanje pred nadolazeću naelektriziranu Brucošijadu FER-a.

Upravo u ovom intimističkom okruženju, pred okupljenim prijateljima i znatiželjnicima, Filip Riđički, Vanja Senčar i Pavle Gulić ostvarili su ono najbolje. Ogolili su svoje pjesme i vratili ih u kolijevku njihovog nastanka – u trenutak inspiracije uz akustičnu gitaru i vokal, trenutak u kojem otkrivamo njihovu pravu kvalitetu. U prvi plan su tako jučerašnjim nastupom pred publiku izašli jaki, poetski tekstovi i osnovni kolorit melodija koji njihovu glazbu čine istinski privlačnom, a metamorfoza vokalne ekspresije Filipa Riđičkog dodatno je pridonijela toj glazbenoj minidrami u skučenom podrumu zagrebačke knjižare.

Do sada objavljeni radiofonični singlovi, dvije novopredstavljene pjesme i jedna koja je nakon dekade provedene u prašnjavoj ladici sramežljivo jučer zatražila odobravanje za novim pojavljivanjem na sceni, najavile su debitantsko izdanje koje u nakladi Aquarius Recordsa možemo očekivati za kraj ove godine. Možda i sredinom studenog, nadaju se iz benda.

Akustika nam u osmoj sezoni nastavlja otkrivati glazbenu scenu u novom svjetlu, svaka dva tjedna – utorkom od 19 sati, uz slobodan ulaz, a na istom mjestu, u knjižari Rockmark možete nabaviti i ulaznice za sljedeći nastup Like Kolorado uz odličan lineup novog izdanja Brucifera.

(Emanuela Tomino/Mixer.hr)