Lika Kolorado – slatki miris uspjeha u KSET-u

Fotografije ljubaznošću Sound Report portala i autora Vilima Hlušička

Piše: Emanuela Tomino

Zanimljiva indie rock četvorka iz zagrebačkog benda Lika Kolorado jučer je u kultnom studentskom klubu KSET službeno predstavila svoje debitantsko izdanje „Smiješ zaurlat“.

Iako je ova ekipa prokušanih mladih glazbenika tokom posljednje dvije godine suvereno i neopterećeno vladala svakom festivalskom i koncertnom pozornicom osvajajući uho i pozornost publike svojim prvim singlovima, sinoćnjim prostorom KSET-a vladalo je opipljivo uzbuđenje. Bio je to slatki okus treme pomiješan sa spoznajom neupitne male pobjede ovog perspektivnog benda.

Činjenica je da su sa svojih deset pjesama na albumu prvijencu objavljenom za Aquarius Records/Classic Records napravili veliku stvar – pred glazbenom kritikom i publikom nametnuli su se kao izuzetan mladi bend koji u samom startu servira zavidno zreo i suvisao glazbeni proizvod kojemu do sada nitko nije našao konkretnu zamjerku.

Isto su napravili ovaj petak u više nego solidno ispunjenom koncertnom prostoru zagrebačkog kluba. Službeno predstavljanje započeli su uvodnim brojem sa albuma, drskom i energičnom pjesmom „Gas“ i time koncertnu promociju odmah ubacili u petu brzinu.

Redale su se nakon nje odlične „Sretna stvar“, „Sanjao sam te“, a očekivano sjajne reakcije okupljenih izazivali su vibrantni singlovi “Kralj”, “Smiješ zaurlat”, “Sigurno” i „Samuraj” kojima je tokom prošle godine Lika Kolorado najavljivala ovo izdanje. Neizbježno ograničen izbor setliste četvorka je razbila premijernim predstavljanjem još neobjavljenih pjesama kojima je Lika Kolorado pokazala da ne namjerava snivati na lovorikama tek objavljenog izdanja već da dopuštaju da ih produktivan impuls vodi naprijed. Niz je završen bisom uz zarazne ritmove pjesama “Sigurno” i “Jelda, jelda”.

Sigurno je sigurno, ova postava benda našla je zajednički jezik i kemiju koja provjereno funkcionira i u studiju i na pozornici. Da li će nastaviti igrati na sigurno ili će održani koncert biti tek mali povijesni trenutak u kontroliranoj eksploziji potencijala, svakako ćemo nastaviti pratiti.