Linkin Park održali poseban nastup u čast preminulog frontmena Chestera Benningtona

Članovi Linkin Parka sinoć su održali poseban nastup u čast preminulog frontmena Chestera Benningtona uz live stream koncerta nazvanog “Celebrate Life”.

Linkin Park i Avenged Sevenfold

Nastup članova Linkin Parka održao se sinoć, 27. listopada, u koncertnoj dvorani Hollywood Bowl u Los Angelesu, a bendu su se na pozornici pridružili Blink-182, Jonathan Davis (Korn), Machine Gun Kelly, Daron Malakian, Shavo Odadjian i John Dolmayan iz System Of A Down, Kiiara, kao i članovi bendova Avenged Sevenfold, Yellowcard i Bring Me The Horizon.

Tokom nastupa Linkin Park je uz pomoć publike odradio dirljivu izvedbu kultnog singla “In The End” u kojoj su okupljeni fanovi pjevali dionice Chesterovog vokala. Snimku koncerta možete pogledati u cijelosti na linku ispod, dok se spomenuta izvedba nalazi na 2:28:30 snimke.

Ovaj nastup ujedno je prvi na kojem se preostalih pet članova benda okupilo nakon Chesterove smrti, a svi prihodi od koncerta biti će proslijeđeni fundaciji Music for Relief koju su 2005. osnovali članovi Linkin Parka, odnosno programu One More Light osmišljenom da se u čast karizmatičnog frontmena pomogne pojedincima kojima je to potrebno. Program je nazvan po istoimenoj pjesmi koju je bend objavio kao posvetu Chesteru Benningtonu i svima onima koju su izgubili svoje voljene. Na samom kraju koncerta, supruga Chestera Benningtona održala je dirljiv govor zahvale u kojem je naglasila potrebu da se u društvu osvijesti važnost mentalnog i emocionalnog zdravlja te detabuiziraju pojmovi depresije i suicidalnosti.