Ljetna turneja Nevergreen-a

nevergreen

‘Metalni’ Nevergreen provest će aktivno koncertno ljeto na festivalima diljem Mađarske, Rumunjske i po prvi put na mini touru u Srbiji.

Kao i svake godine Nevergreen nastupa na značajnim festivalima u Mađarskoj i Rumunjskoj, dok će ostatak Europe ove godine biti zanemaren zbog prve mini turneje u Srbiji, nakon 17 godina postojanja benda, devet studijskih albuma i jednog live DVD.

Prvi slijedeći nastup je 6. srpnja na festivalu Rockmarathon u Mađarskoj, gdje će Nevergreen dijeliti binu sa bendovima poput Madball i Dark Tranquillity. Nakon toga nastupit će na Exit-u u Novom Sadu, u petak 8. srpnja na Explosive stage-u, iste večeri kad i Parkway Drive, Arkona i drugi.

Dan poslije Exita ekipa predvođena Bob Macurom i Miklós Matlary-em nastupit će u Rumunjskoj na Samfest Rock-u, također s puno poznatih imena. Sljedeći nastup je 13. srpnja na Hegyalja Festivalu u Rumunjskoj, na kome će nastupiti i Mastodon, Parkway Drive, Amorphis, Guano Apes, itd.. Zatim na red dolaze tri vezana nastupa u Srbiji: Festival Senćanski Ljetne Igre u Senti, Vodova Festival u Ruskom Krsturu i Međunarodni Muzički Festival u Kruševcu. Nakon srpskog mini tour-a slijede nastupi na Fezen Festu, Sziget-u i SZIN festivalu u Mađarskoj.

Velike su šanse da se popis ljetnih nastupa proširi, prije svega za neki od festivala na području ex YU.