Londonske punk rock legende U.K. Subs vraćaju se u Zagreb

Londonski U.K. Subs, na čelu sa živućom punk rock legendom, Charliem Harperom, koji i u sedamdesetčetvrtoj godini života nastavlja konstantu turneja služeći se motom “On Tour Forever” te svirajući iz godine u godinu novim punk rock generacijama, dolazi u zagrebački klub Boogaloo u nedjelju, 04. veljače 2018.

Ovoga puta U.K. Subs dolaze u Zagreb slaveći 40. obljetnicu postojanja te predstavljajući svoj posljednji, devetnaesti studijski album „Ziezo” i dva potpuno nova singla „Predator” i „The Beast”, a kao gosti na pozornici Boogaloo kluba pridružiti će im se Skretničari i Eksodus.

U. K. Subs slove za predvodnike druge punk generacije uz druga zvučna imena poput Dead Kennedys, Anti Nowhere League, The Exploited, GBH, Discharge i Partisans. U prvi plan punk scene dospjeli su već prvim izdanjem, a pjesma „Warhead” s njihovog drugog albuma postala je internacionalna punk himna koja se 2008. ponovo popela na top liste zahvaljujući novoj verziji snimljenoj za film “This is England”. Redajući uspješnice dospjeli su na liste najbitnijih punk rock albuma svih vremena, a mediji U.K. Subs proglašavaju najboljim punk – rock bendom nakon Sex Pistolsa, The Clash i Ramonesa.

U Hrvatsku su prvi put stigli 1986. godine kada su u kultnom zagrebačkom klubu „Kulušić” odsvirali koncert za pamćenje. Nakon toga su nas obilazili svakih par godina i bili jedan od rijetkih bendova koji su se usudili doći za vrijeme rata i to nekoliko puta. Koncertni snimak iz zagrebačkog kluba „Jabuka” iz 1993. g. objavljen je kao bonus CD na njihovom albumu „Normal Service Resumed” iz 1994 . godine. Kao gosti večeri će nastupiti dva benda koja su igrom slučaja povezani jedni sa drugima.

Zagrebačke lokalne legende, Skretničari, čiju su priču doslovno napisale zagrebačke ulice, bend je koji nosi sve elemente punk blockbustera, a svoju priču uličnog punka furaju već više od dva desetljeća. Njihova himna „Banda s Mažuranca” je definitivno punk klasik koji samo zbog toga jer nije ovjekovječen na vinilu ne prelazi lokalne granice.

Drugi gosti su Eksodus, koji djeluju od 1985. na lokalnoj sceni i nose mnogo zajedničkih crta sa Skretničarima, ali su i više puta nastupili sa U.K. Subsima i tako stvorili tradiciju koja se nastavlja i ovim koncertom.

Početak koncerta je najavljen u 20h, a cijene ulaznica iznose 70 kn u pretprodaji, dok će na dan koncerta ulaznice koštati 90 kn.

Pretprodajna mjesta u ZAGREB: Dirty Old Shop – Tratinska 18 (http://www.dirtyoldempire.com/shop/), Rockmark – Berislavićeva 13, Kloto – Masarykova 14, Octopus Piercing Studio – Gundulićeva 37, Metal Beer Bar Valhalla – Radićeva 25, RIJEKA: Dallas Music Shop – Splitska 2A, OSIJEK – Rock Shop Stress  – Strossmayerova 7, Entrio sustav – www.entrio.hr,  Eventim sustav – www.eventim.hr