Lovely Quinces nastupa na 4. Impulse festivalu u Rijeci

Ovoga proljeća, točnije, u utorak, 28. ožujka u 21.30 sati Rijeka će imati priliku ugostiti Lovely Quinces u Tunelu u sklopu četvrtog klupskog glazbenog festivala Impulse, koji tijekom 6 dana trajanja donosi različite, glazbom objedinjene sadržaje, na čak 7 gradskih lokacija. Ulaz na koncert je “na šešir”, a broj mjesta ograničen.

Dunja Ercegović, ‘’pravim imenom’’ Lovely Quinces, prvi je singl objavila na YouTube-u u ožujku 2012. godine pod nazivom No Room For Us. Pod istim imenom objavljuje i prvi EP u rujnu 2013., a nakon prvog službenog spota (u veljači 2013.) pod nazivom Wrong House koji je brzo zaintrigirao domaću publiku, kreće u prve javne nastupe. Iste godine nastupa na čak 36 koncerata: njezine uratke na YouTube-u pogledalo je preko 400 tisuća korisnika, No Room for Us ocijenjen je albumom godine u izboru 20-ak renomiranih hrvatskih glazbenih kritičara. Njezinom uspjehu u prilog ide i to što je u posljednje tri godine dijelila pozornicu sa Kurt Vile & The Violetorsima, Omarom Torrezom, Tame Impalom, Morcheeebom, Robertom Plantom, Giant Sandom, na raznim skupovima i festivalima od SXSW-a, Canadian Music Weeka, Indee Week Toronta, pa do Waves of Vienna i sl.

U kratkom vremenu koliko je na sceni, Dunja se predstavila s nekoliko klupskih koncerata i američkoj publici, u klubovima u Chicagu, New Yorku, a nastupila je i na Primavera Sound festivalu u Barceloni pred gotovo 5 000 ljudi, kao predizvođačica grupi Giant Sand.

U lipnju 2015. izdaje prvi dio albuma Meet in the Moscow, part one u digitalnom izdanju s ukupno pet pjesama, nakon čije objave odlazi na europsku turneju sa Gaint Sandom i Thurston Mooreom.

U planovima za 2017. naziru se nove europske turneje i objava drugog dijela albuma. Oba EP-a bit će spojena na istoimeni album, Meet Me In Moscow, koji će krajem godine biti objavljen na CD-u i LP-u.

Impulse festival četvrtu godinu za redom organiziraju Distune promotion u suradnji sa Studentskim kulturnim centrom Sveučilišta u Rijeci.