‘Ludi za Makedonijom’ u Lisinskom – koncert i premijera dokumentarca o Ezerki & 7/8

U srijedu, 18. listopada, u 20 h, u velikoj dvorani Vatroslava Lisinskog u Zagrebu održat će se priredba ‘Ludi za Makedonijom’ koja donosi premijeru istoimenog dokumentarnog filma i koncert zagrebačkog etnomakedonskog sastava Ezerki & 7/8.

Nakon tri godine priprema, Ezerki & 7/8, etnomajstori makedonskog melosa sa sjedištem u Zagrebu, vraćaju se zagrebačkoj publici s velikim novostima.

Prva i najveća jest premijera filma „Ludi za Makedonijom“, čiji su scenaristi i redatelji Antonija Kren i Bruno Urlić. Film je nastao u koprodukciji Hrvatsko-makedonskog društva i produkcije Bis melior, a govori o nastajanju Ezerki & 7/8 i njihovu djelovanju u posljednjih dvadeset godina.

Kroz prizmu kreatora i njihovih suradnika ispričana je topla ljudska priča prožeta ljubavlju, prekrasnom glazbom i predivnim makedonskim krajolicima. U filmu se pojavljuju brojni poznati sugovornici iz javnog života, a raritet je i amaterska snimka neprežaljene zvijezde makedonske glazbe Toše Proeskog. U nastavku programa Ezerki & 7/8 održat će koncert kojim će predstaviti svoje prvo kompilacijsko izdanje najboljih pjesama, nazvano kao i film, „Ludi za Makedonijom“.

Ulaznice stoje 70-90 kn.