Luul danas predstavlja novi EP “Nadam se da ovo nije kraj”

Foto: Lucija Požar

Kada je prije dvije godine preko noći ostao bez benda, Ivan Lulić odlučuje nastaviti sam i tako nastaje njegov alter ego Luul. U početku zamišljen kao instrumentalni projekt, Lulić ubrzo shvaća kako njegovoj glazbi nešto nedostaje te počinje pisati tekstove inspirirane situacijama iz vlastitog života.

Nakon izvrsna dva singla, “Sjećanja” i “Nakon svega”, Lulić sada predstavlja prvi video spot za novi singl “Ovo nije kraj” kojim najavljuje svoj prvi EP nazvan “Nadam se da ovo nije kraj”. Režiju i animaciju video spota potpisuju The Radical Ratz odnosno Martina Kristić i Marta Gawron, a tematiku pjesme Lulić objašnjava izjavom:

Nervozno iščekivanje kraja, gomilajuća nervoza i trenutak odluke naposljetku vode ka sretnom završetku, smirenosti i bezbrižnosti. Jer sve se uvijek završava baš onako kako treba završiti”.

EP “Nadam se da ovo nije kraj” objavljen je danas, 27. 4. 2017., a Lulić kaže kako mu EP predstavlja svojevrstan “kraj” koji obilježava naše živote, od kraja određenih životnih perioda, kraja ljubavi i, na kraju krajeva, kraj života naših bližnjih kao i nas samih.

Luul – Nadam se da ovo nije kraj EP naslovnica

“Nadam se da ovo nije kraj” objavljuje glazbena etiketa više manje zauvijek za koju su početkom godine svoje debitantske i kritički hvaljene albume objavili Svemirko i Crvi, a EP je dostupan od danas na luul.bandcamp.com te će se moći preuzeti po principu “plati koliko želiš”.

Popis pjesama:

1. Ovo je kraj
2. Dan za danom
3. Ovo nije kraj

Glazbu i tekstove potpisuje Ivan Lulić, snimanje, miks i mastering obavio je Damjan Blažun, produkciju zajedno potpisuju Ivan Lulić, Damjan Blažun i Dino Seferović, a fotografiju i dizajn naslovnice Lucija Požar.

Psihodeličan shoegaze zvuk u suvremenim pop manirima Lulića i njegov autorski rad smještaju u kategoriju jednog od najperspektivnijih suvremenih glazbenih umjetnika, no ono što postiže više je od zbroja svega navedenog čemu će se moći posvjedočiti na nadolazećim koncertnim nastupima.