M.O.R.T promovira album „Tužna Kocka” u Sinju

mort-zd1Sve priznatiji sinjski M.O.R.T najavljuje promociju svog nadolazećeg albuma pod nazivom „Tužna Kocka“.

Bend M.O.R.T. je posljednje dvije godine održao oko 150 koncerata predstavljajući album ˝Odjel za žešće˝. Prešli su Hrvatsku i BiH uzduž i poprijeko, te navratili u Sloveniju, Srbiju i Crnu Goru.
Krajem 2015. godine su ušli u studio i snimili novi materijal. U Veljači je izbačen prvi singl pod imenom Plamen što kriješ sa novoga albuma koji će se zvati Tužna kocka, a biti će objavljen 1.4.
Analogija s danom laži se može povući s današnjim društvom u kojem je laž postala dio svakodnevice, i to laganje u oči, krenuvši od političara na vrhu države, pa do vašeg najboljeg prijatelja i vas samih koji lažete sami sebe i krećete se linijom manjeg otpora. Zato je i naslovnica albuma laganje u oči. A sadržaj istog će vas sigurno protresti i natjerati na preispitivanje prvo sebe, pa onda okoline i društva.

Prvi promotivni koncert će se održati u prostoru u kojem bend skoro pa živi, u Vojarni u Sinju 2. travnja 2016. dan nakon objave albuma. Na koncertu će prvi put izvesti cjelokupni novi album uz dio dosadašnjeg stvaralaštva. Kao podrška će nastupiti bend Feredon iz Dubrovnika s kojim je M.O.R.T. nedavno svirao u njihovom gradu.

Na sam dan izlaska albuma će se organizirati slušaonica u CB Brockva gdje ćete imati priliku poslušati studijske snimke albuma, nabaviti album ili osvojiti ulaznicu za koncert.