M83 i Steve Vai za svemirski solo

m83-2

Ovaj tjedan M83 službeno se vraća na scenu svojim najnovijim, sedmim po redu izdanjem jednostavnog naslova “Junk”.

Album će biti objavljen u petak, 08.travnja preko Mute Recordsa. Grammyem nominirani synthpop bend i ovaj je put surađivao s producentom Justin Meldal-Johnsenom, no na albumu se uz Anthony Gonzaleza ipak ne pojavljuje dugogodišnja suradnica Morgan Kibby koja je napustila M83 prije početka snimanja albuma, a potraga za njezinom zamjenom na turneji još uvijek traje.

Nakon što se javnost već upoznala s “Do It, Try It” te “Solitude”, Anthony Gonzalez je ovih dana objavio i treći single po imenu “Go!”.

Pjesma donosi prepoznatljiv synthpop zvuk koji se savršeno stapa s vokalnom paletom francuske pjevačice Mai Lan, no ono što najviše privlači pozornost jest virtuozna gitaristička solaža Steve Vaia, jednog od brojnih gostujućih suradnika na albumu.

Tražili smo najluđi mogući svemirski solo, što naravno za njega nije predstavljalo problem. Poslao nam je tri snimke od kojih smo iskoristili dvije i spojili ih u ultimativni Vai solo. Bilo je fenomenalno surađivati s njim.“ izjavio je Gonzalez za jedan od svjetskih glazbenih portala.