Magija Exitove avanture 2016. godine zabilježena u kratkom filmu

exit

Proteklo muzičko ljeto u regiji ponovo je bilo u duhu EXIT i Sea Dance festivala, koji zajedno čine EXIT Avanturu, festivalsko ljetovanje jedinstveno u svijetu. Ove godine su oba festivala okupila blizu 300.000 fanova i povela ih na putovanje od čarobne Petrovaradinske tvrđave u Novom Sadu do tirkizne plaže Jaz nedaleko od Budve, proglašene od strane Lonely Planeta za najbolju u Europi. Na preko 30 žanrovski različitih pozornica nastupilo je oko 1000 umjetnika koji su zajedno s publikom iz preko 60 zemalja svijeta kreirali pravu EXIT magiju tijekom ukupno sedam festivalskih dana i noći, a za mnoge koji su ostali provesti ljeto kampirajući na pješčanim plažama koji oba festivala imaju u blizini i mnogo duže. Sve je to zabilježeno u novom, kratkom filmu EXIT Avanture kroz koji nas vodi šumska vila čiji magični ples gradi tvrđavu sa svim tunelima, rovovima i mostovima, gdje dovodi publiku i glazbenike sa svih kontinenata i ostavlja im tragove za sljedeće EXIT Leto ljubavi 2017.

Lice EXIT čarolije u kratkom filmu igra mlada Sofija Milenković, koja se odlično snašla pod rediteljskom palicom Sonje Petrović, mlade nade domaćeg filma, u čijem scenariju se, uz malu pomoć glavne junakinje, upoznaju i likovi koje tumače Sunčica Milovanović, Miloš Đurović, Dimitrije Aranđelović i Ivana Milinković. Svi koji pogledaju i podjele video na Facebooku i Twitteru uz hashtag #ExitMagicMovie automatski sudjeluju u nagradnoj igri u kojoj će nasumično izvučena osoba dobiti ulaznice za EXIT Summer of Love 2017, uz smještaj i prijevoz za dvoje od Petrovaradina do Jaza.

EXIT je ovog ljeta oborio vlastiti rekord ukupne posjećenosti uz novi rekord za najposjećeniju noć u povijesti, i to u nedjelju kada su program predvodili The Prodigy i Wiz Khalifa. Na tvrđavi su nastupali i pop princeza Ellie Goulding, indie-rokeri Bastille i The Vaccines, doktor funka George Clinton, najveći hitmaker današnjice David Guetta, reper Stormzy, afrički pobunjenici Tinariwen, te zvijezde elektronske scene kao što su Richie Hawtin, Maceo Plex, Nina Kraviz, Solomun, Marco Carola, Dimitri Vegas & Like Mike, Oliver Heldens, DJ Hype, Sigma, Wilkinson i brojni drugi. Avantura se nastavila na plaži Jaz gdje su tijekom tri dana i noći na Sea Dance festivalu nastupali Skrillex, Hurts, Lost Frequencies, Andy C, Sub Focus, Black Coffee, Jeff Mills, Stereo MC’s, Banco de Gaia i mnogi drugi.

Za EXIT Ljeto ljubavi 2017. već 20.000 prijavljenih za ulaznice!

Za sljedeći EXIT koji će biti održan od 6. do 9. srpnja 2017. godine na Petrovaradinskoj tvrđavi, za ulaznice se prijavilo čak 20.000 posjetitelja iz više od 60 zemalja svijeta, koji prvi imaju šansu nabaviti ulaznice po prvoj, najpovoljnijoj cijeni. Sljedećeg ljeta, EXIT će slaviti 50 godina od slavnog “Ljeta ljubavi” (Summer of Love) iz 1967. kada je nastao revolucionarni hippie pokret koji je zauvijek promjenio svijet, boreći se za mir, slobodu govora, ljudska prava, odnosno društvenu, rasnu i spolnu ravopravnost.