Makedonska ethno gypsy brass atrakcija vraća se u Zagreb

U zagrebačkom klubu Boogaloo još jednom će nastupiti sjajni Kočani Orkestar

U petak, 18. siječnja će u zagrebačkom klubu Boogaloo još jednom nastupiti makedonska etno gypsy brass atrakcija Kočani Orkestar.

Kao posebni gosti ovom prilikom će nastupiti plesne skupine Sarasvati, Walde, Apsaradhe i Nipriye koje će održati svoje plesne točke prije koncerta kao uvod u večer, nastupiti kao gošće Kočani Orkestra i nastupiti na Balkan Fiesta after partyju nakon koncerta u maloj dvorani Boogalooa.

Kočani Orkestar je međunarodna koncertna atrakcija i jedan je od najcjenjenijih romskih sastava u svijetu. Glazbeni stil ovog neumornog puhačkog orkestra vrlo je zanimljiv i jedinstven. Tradicionalna romska glazba je temelj njihovog izraza kroz koji se isprepliću furiozna kola i svadbene veselice, sa tužnim i melankoličnim elegijama. Kao glazbenici romskog porijekla iz Makedonije, veliku važnost pridaju upravo makedonskoj narodnoj glazbi, ali iz njihovih instrumenata se pored etna može čuti i elementi funka, jazza, s virtuoznim improvizacijama solista, a pored klasičnih hitova izvode i popularne pjesme današnjice u svojim verzijama.

Ovaj iznimno popularni sastav može se pohvaliti redovitim nastupima u Zagrebu koji su već postali svojevrsna tradicija. Dvije godine zaredom su dupkom napunili etno/rock pivnicu na zagrebačkom Bundeku u sklopu Rujanfesta, a u Boćarskom domu za doček nove godine napravili totalni urnebes. Odnedavno bilježe izvrsnu suradnju s hrvatskim bendom kubanskog usmjerenja Cubismo, s kojima su gostovali u emisiji ‘Garaža’ na HRT-u i zajedno snimilii pjesmu “Cumbanchero”. Sa Lukom Nižetićem su snimili pjesmu i video spot “Kad orkestar zasvira”.

Kočani su snimili pet albuma te je u pripremi i šesti studijski album, kao i mnogobrojne zanimljive suradnje s hrvatskim estradnim umjetnicima. Cijena ulaznica za cijeli program iznosi 60 kn u pretprodaji i 80 kn na ulazu. Ulaz samo na Balkan Fiesta after party će iznositi 20 kn i moći će se kupiti samo na ulazu u klub. Posjetitelji koncerta će moći slobodno ostati na Balkan Fiesta after partyju.

Pretprodajna mjesta: Boogaloo Club – Ulica grada Vukovara 68, Dirty Old Shop – Tratinska 18, Rockmark – Berislavićeva 13, Entrio susutav – www.entrio.hr