Mando Diao,Sisters of Mercy i Dub Pistolsi na 9. Demofestu u Banja Luci

Mando-diao-Sisters-of-Mercy-Dub-pistols-1024x576

Pop rock bend Mando Diao iz Švedske, te rockeri Sisters of Mercy i ranije najavljeni electro rock sastav Dub Pistols iz Velike Britanije, glavne su zvijezde devetog Demofesta, koje će nastupati od 21. do 23.srpnja u Banja Luci, otkrila je na konferenciji za novinare Brankica Janković, direktorica festivala.

Time je zaokružen revijalni program ovogodišnjeg festivala demo bendova, koji još čine i bendovi Hladno pivo, Kolja i Grobovlasnici, te Bombaj štampa i ZAA, koji su na Demofestu nastupili prije sedam godina, kada su u konkurenciji demo bendova završili kao trećeplasirani.

Na Demofestu će, naravno, zasvirati i prošlogodišnji pobjednici festivala, među kojima su Nord iz Rijeke, Rezerve iz Tučepa te S.K.A. iz Leskovca.

Kolja-Hladno-pivo-Bombaj-štampa-ZAA-1024x576

Koncept Demofesta će ostati nepromijenjen, naš plan je da se i ovogodišnji Demofest održi na tvrđavi Kastel. Demofest će rasti kako naš grad bude rastao, jer smo u ovom momentu prilično ograničeni kada su smještajni kapaciteti u pitanju”, navela je Janković i dodala da je i ove godine Demofest pripremio nagrade za tri najbolja demo benda, i to u iznosu od 5.000, 2.000 i 1.000 eura.

Demofest-09-press-1024x683Novost je i to da će se ove godine ulaz na Demofest plaćati, ali tek nakon 21.30h, a ulaznica će iznosti 5 KM, odnosno oko 20kn. Na ovaj način organizatori žele ukazati na to da je fokus festivala na demo sceni, te se nadaju da će najveći dio publike biti prisutan na festivalu upravo onda kada nastupaju mladi bendovi, jer je njima najneophodnija podrška.

Organizatori su podsjetili da se svi detalji u vezi sa festivalom mogu pronaći na web stranici Demofesta i službenoj Facebook stranici festivala, te da sve ljubitelje ovog festivala uskoro očekuje još lijepih vijesti.