Manntra, novo ime UFO festivala najavljuje veliki pyro show

manntra1

Stari grad Tvrđa i dvorište jedne od napuštenih baroknih vojarni sredinom lipnja svake godine postaju mjestom gdje odabrani neafirmirani bendovi kao i poznatiji headlineri festivala izvode pop, rock, metal, punk i druge urbane glazbene stilove. Svima koji vole dobru zabavu u opuštenoj atmosferi na otvorenom, ovo je jedan od omiljenih glazbenih događaja u gradu.

Ove godine, UFO festival će svoje ovogodišnje izdanje doživjeti od 21. do 25. lipnja 2016. godine i vjerujemo da će odabrani bandovi, kao i headlineri festivala oduševiti ljubitelje svih glazbenih stilova, počeviši od pop-rocka, punka pa do metala, kao i svih ostalih inačica urbane glazbe. Mjesto održavanja je dvorište Vege, stalni dom festivala od 2009. godine.

UFOlogo_thumb.jpgPopis izvođača za ovogodišnje izdanje osječkog UFO festivala puni se iz dana u dan pa su tako ovih dana najavljena nova glazbena imena, među kojima je i umaška metal atrakcija Manntra koja se po prvi put predstavlja na UFO pozornici uz veliki pyro show. Na UFO-u će ponuditi izbor iz svog dosadašnjeg stvaralaštva, ali i onog što bi se trebalo naći na novim audio materijalima za koje najavljuju svjetsku razinu produkcije. Kao jedan od najzanimljivijih predstavnika novih domaćih bendova, Manntra je vrlo brzo uspjela izdići se iz prosjeka i doći do toga da njihova glazba često bude spominjana među najzanimljivijih izdanjima u regiji, što sigurno mogu zahvaliti svom stilu, koji je mješavine prošlosti i budućnost, odnosno modernog metala i elektronike s etno glazbom, posebno onom specifičnom za kraj iz kojeg dolaze.

Metalci će sigurno biti sretni jer na binu će se popeti i tri atraktivne Brazilke iz thrash metal benda Nervosa, trenutno jedno od najtraženijih imena svjetske thrash metal scene, a na UFO dolaze u sklopu Nervosa turneje, na kojoj se ovo ljeto nalaze. Kao dio zajedničke turneje s djevojkama iz benda Nervosa, na ovogodišnji UFO festival dolazi i bend Other Eyes Wise iz Velike Britanije, točnije iz Londona, već dobro poznat hrvatskoj publici s nekih ranijih turneja, gdje su bili jako dobro prihvaćeni i uvijek pozvani da dođu opet.

Uz sarajevski Flatline i beogradsku Seljačku Bunu, domaće boje na pozornici festivala predstavljat će War-Head, Syleth, Candyflip, Kraj programa, Gužva u 16-ercu, Roadkillfarm, Pips, Chips & Videoclips, Clone Age, Garage In July, Belfast Food, Kandžija i Gole Žene.

Više informacija očekuje se uskoro, a redovite najave pratite na www.ufo.com.hr.