Manntra – “Put”

Skori izlazak novog albuma „Venera“ Manntra najavljuje singlom „Put“.

Članovi benda o pjesmi kažu: „Pjesma ‘Put’ nam je posebno dragi uradak sa novog albuma, koji predstavlja smjer u kojem se bend kreće sa novim materijalom. Sama pjesma se konceptualno nadovezuje na „Mornara“ i „Vilu“ dijeleći njihovu tematiku stradavanja, žrtvi i teških odluka. Pjesma isto tako otvara vrata prema nekim međusvjetovima i stanjima ljudske duše na životnim križanjima i na kraju puta.“

“Ideju za spot pjesme ‘Put’ smišljali smo jedan dulji period s obzirom da smo se i paralelno polagano poznavali, bend i mi kao produkcija, kako bi u konačnici došli do generalne ideje i smjera. Spot je sniman kroz dva dana, uključujući i najkraći dan u godini, 21.12.2014., a spot je prema mojoj nekoj ideji svojevrsni  nastavak na vizualni eksces koji Manntra kao bend može ponuditi i koji toliko njeguje i preferira.

Laganiji i direktniji ton spota, koji sam isprva zamislio, odjednom je postao zbog količine snimljenog materijala, kao nekakav produljeni 4 i pol minutni teaser za neki nadolazeći film… tko zna, možda je to i bio prvotni plan.

Spot smo započeli upadljivo i na način da gledatelja upoznajemo s likovima, a kasnije nastavljamo otvarajući radnju svakim novim kadrom, sve zajedno isprepleteno s divljim i izrazito dinamičnim bendom. Od te početne harmonije stvari su zapravo svjesno i namjerno provocirane i kao takve se pretvaraju u zbrkanu, ali koherentnu radnju u kojoj se odvijaju transformacije, otvaranja, žrtvovanja i zapravo nekakvo pročišćenje.” – pojasnio je svoju viziju i ideju redatelj spota Filip Filković Philatz.

Album izlazi 26.02 u izdanju Croatia Recordsa