Marijan Jelenić u klubu Kotač donosi sve odgovore o pjesmama, autorskim pravima i izdavačima

Što je pjesma, a što snimka? Što su tantijemi? Što su autorska prava, a što izvođačka? Izdati sam ili naći izdavača? Odgovore svima zainteresiranima koji se u četvrtak, 26. travnja u 17h nađu u pulskom novootvorenom klubu Kotač dat će Marijan Jelenić.

Marijan Jelenić još početkom devedestih započinje svoj put kao glazbenik, autor, ton majstor, producent. Matični bend Marijana Jelenića je Nola, koji ove godine slavi 25 godina postojanja, a uz to autor je glazbe za desetke kazališnih predstava te različitu video produkciju. Ima devet nominacija za nagradu Porin, a dva je osvojio; Pjesma godine 2010. “Iznad oblaka” te kao jedan od producenata na etno albumu Brune Krajcara “Istraditional”.

Uz zadnji album Nole producirao je albume: FOB “Provincija uzvrača udarac”, sva dosadašnja izdanje pulske grupe NLV, album “Sloboda” Nine Romić, “Dolina mlinova” pazinske etno skupine Veja… Album “Dolina Mlinova” francuski je Trad magazin uvrstio među 10 najboljih albuma tradicionalne glazbe u svijetu. Od 1993. godine pridruženi je član Hrvatskog društva skladatelja, a od 2014. redovni.

Ulaz za sve zainteresirane za ovo predavanje je besplatan.