Mario Klarić – Upoznajte pobjednika Dvoboja bubnjara 2011

mario-klaric2

Dvoboj bubnjara 2011 koji je održan u sklopu Zagreb Guitar Showa predstavio je novu bubnjarsku zvijezdu, mladog karlovačkog bubnjara, Maria Klarića.

Mario je u žestokoj konkurenciji za nijansu bio bolji od konkurencije i zasluženo kući ponio pobjednički snare bubanj koji je za pobjednika osigurao Rainbow Music Group i Gretsch. Mariu sigurno neće biti viška ni voucher od 1000 kuna s kojim će u Gretsch Showroomu popuniti svoj bubnjarski pribor.

Naravno, nameće se pitanje tko je Mario, pa smo ga upecali da nam se predstavi.

Mixer: Tko je Mario Klarić?

MK: Mario Klarić je skromni dečko iz Karlovca, bubnjar, glazbenik, sportaš, zaljubljenik u glazbu, bubnjeve, svirku, film, aute, cure… 🙂

mario-klaricMixer: Obzirom na godine (19) vjerojatno mnoge zanima kada si počeo svirati bubanj i odakle ljubav prema ovom instrumentu?

MK: U početku, kako sam imao svega 3 godine, jako sam puno gledao i slušao svog oca kako svira ‘po televizijama’. Uvijek me fasciniralo kako on svira taj jedan blistavi instrument fascinantnog zvuka: brz, pun volumena, eksplozivan. Prve satove sam dobivao od svoga tate, kasnije, u srednjoj školi, pohađao sam glazbenu školu i završio je u klasi profesora Borne Šercara. Velika prekretnica bila je stipendija za Drummers Collective u New Yorku koju sam polazio u studenome i prosincu prošle godine.

Mixer: Zašto prijava na Dvoboj?

MK: Pa, prvenstveno sam se prijavio jer sam čuo kako dolaze moji prijatelji, bubnjari, koje nisam vidio dobre dvije godine. Došao sam se isključivo zabaviti i popričati sa njima, razmjeniti iskustva proteklih par godina. Pobjeda mi u niti jednom momentu nije bila na pameti, iskreno, vec u prvom krugu sam mislio da cu ispast! 🙂

barac-klaricMixer: Kako je biti pobjednik?

MK: Pa iskreno, ne osjećam se kao da sam napravio nešto jako, jako veliko, ali mi laska činjenica da za sav trud koji sam uložio u sebe stižu rezultati, da se na neki način isplatilo sve to….

Mixer: Mnogi se pitaju – “Pa gdje taj čovjek svira?”

MK: Sviram u dosta bendova, ansamblova, pratio sam neke pjevače…Sviram u jazz sextet-u ‘Bel’ i sviramo uglavnom klubove. Honorarno sam zaposlen u Big bandu u Karlovcu, a snimam u zadnje vrijeme u studijima diljem Hrvatske.

Mixer: Planovi?

MK: Moji planovi su najprije usavršiti sebe, jer, naravno, nikada nećemo sve znati, težimo tome, ali nikada nećemo biti savršeni. Planiram svoj put i školovanje dalje u Los Angelesu u tzv. Los Angeles Music Academy (LAMA). Tamo bih boravio i pokušao ostati. 🙂

Nadamo se da će Mario ostvariti svoje planove i da nećemo dugo čekati da ga vidimo na svjetskim pozornicama, pa da sa zadovoljstvom možemo reći – “Znamo ovog dečka. Pobijedio je na našem prvom Dvoboju bubnjara!”

Još jednom – BRAVO MARIO!

fotografije: STUDIOBOX