Markiz publici koncertno predstavio i poklonio novi album”RED”

Koncert u Vintage Industrial Baru označio je početak koncertne godine za bend Markiz koji je sinoć publici predstavio i poklonio novi album “Red”. Nakon kraće diskografske stanke, Markiz je objavom albuma i sinoćnjim koncertom pokazao da itekako zna razbacane dijelove benda složiti u novi, još bolji mozaik.

Koncert su otvorili pjesmom “Svijet morona” u potpunom mraku uz svjetleće naočale koje su nosili svi članovi benda, a niz nastavili singlovima kojima su osvojili radijski eter prošle godine. Pjesme “Sve što sada želim”, “DaDaDa”, “Danas se budim” i “Koga se bojiš” zasjale su još jače u koncertnom izdanju, a sjajan vokal Ines Mlinarić nikoga nije ostavio ravnodušnim. Moć njezinog glasa udvostručena je vokalom Mirele Priselac Remi iz grupe Elemental na apsolutnom hitu “Predaja” koji je zasigurno bio vrhunac odličnog koncerta.

Pored novih singlova Markiz je publiku počastio i dobro znanim hitovima s dva Porinom nominirana albuma, “Savršeni svijet” i “Mikrofonija”, a nekoliko pjesama predstavljeno je i u akustičnom aranžmanu.

Kako je Markiz najavio, koncert su željeli pokloniti svim ljudima koji ih godinama prate i podržavaju te znaju kako je teško promovirati glazbu, a kako sinoćnja svirka ne bi ostala tek efemerna uspomena, bend je svim posjetiteljima poklonio i primjerak albuma “RED”.