Marko Ramljak predstavlja solo album „Mindset“

Marko-Ramljak-mindsetMarko Ramljak, naš prominentni jazz fusion violinist predstavlja se autorskim solo albumom pod nazivom „Mindset“. Marko je dugogodišnji  član stalne postave Gibonnijevog  benda, a surađuje i s drugim glazbenim veličinama kao što su Vlatko Stefanovski i Elvis Stanić koji su mu se pridružili i na stvaranju “Mindseta”.

Markova karijera doista je impresivna; počinje u Južnoj Africi davne 1993. godine kada nastupa sa tada veoma popularnim  južnoafričkim pjevačem Kreesanom. Ramljak zbog svoje energije i virtuoznosti već tada dobiva nadimak “Ramjack”.

Taj slikoviti nadimak vjerno opisuje  album “Mindset“, sastavljen od deset autorskih bisera u etno-jazz-fusion maniri iz kojih je teško izabrati što je maštovitije i virtuoznije aranžirano, odsvirano i producirano.

Ovo je Ramljakov treći album koji će se naći na policama glazbenih trgovina. Marko na  petožičanoj violini, Branimir Gazdik na bubnjevima, Maasej Kovačević na klavijaturama i Luka Veselinović na bas gitari čine sviračku jezgru albuma dok se kao gosti pojavljuju Vlatko Stefanovski na gitari, Elvis Stanić na harmonici, Lenart Krečič na saksofonu te Stephane Edouard, perkusionist popularnog francuskog jazz-fusion banda “Sixun”. “Mindset” predstavlja album koji Marka Ramljaka predstavlja u širokom autorskom svjetlu i koji će naći put i do publike koja nije ograničena žanrovskim odrednicama jazza.