Marvelov film „Black Panther“ nosi glazbenu kulisu Kendricka Lamara

Predvođen istoimenom pjesmom, novi album „Black Panther“ nastao je kao suradnja Grammyem nagrađenog glazbenika Kendricka Lamara, te čelnog čovjeka diskografske kuće Top Dawg Entertainment – Anthonya ‘Top Dawg’ Tiffitha.

Dvojac je na ovom soundtracku zabilježio prvu suradnju, a kako bi stvorio glazbu inspiriranu Marvelovim filmom „Black Panther“. Nova glazbena poslastica najavljena je singlovima „Pray For Me“, nastalim u suradnji s The Weekndom, „King’s Dead“ – na kojem se uz Kendricka Lamara pojavljuju Jay Rock, Future i James Blake te singlom „All The Stars“, kojim su Lamar i njegova suradnica SZA premašili brojku veću od 68 milijuna streamova. Također, video za potonju pjesmu, za čiju su se režiju pobrinuli Dave Meyers & little homies, broji više od 10,5 milijuna YouTube/VEVO pregleda.

Kendrick Lamar priznat je kao jedan od najvažnijih umjetnika, koji svojom kreativnošću i inovativnošću pridonosi glazbi, a novo izdanje dodatno je naglasilo njegovu i Tiffithovu važnost i u filmu. Ovim soundtrackom Marvel je napravio presedan te u svoj film integrirao više pjesama stvorenih isključivo za potrebe filma, čime ova glazbena suradnja dodatno dobiva na jačini.

Uz već spomenute suradnike, Kendrick Lamar na novom je izdanje imao pomoć i glazbenika kao što su ScHoolboy Q, Travis Scott, Swae Lee, Khalid, Vince Staples,…

„Black Panther“ – popis pjesama

1. Black Panther – Kendrick Lamar
2. All The Stars – Kendrick Lamar, SZA
3. X – ScHoolboy Q, 2 Chainz, Saudi
4. The Ways – Khalid, Swae Lee
5. Opps – Vince Staples, Yugen Blakrok
6. I Am – Jorja Smith
7. Paramedic! – SOB x RBE
8. Bloody Watches – Ab-Soul, Anderson.Paak, James Blake
9. King’s Dead – Jay Rock, Kendrick Lamar, Future, James Blake
10. Redemption Interlude – Zacari
11. Redemption – Zacari, Babes Wodumo
12. Seasons – Mozzy, Sjava, Reason
13. Big Shot – Kendrick Lamar, Travis Scott
14. Pray For Me – The Weeknd, Kendrick Lamar