Ibanez Tone Blaster Extreme 30R

Koliko ste puta zažalili što pojačalo na kojem vježbate nije u stanju izdržati ni manju svirku? Novi Tone Blaster X ne samo da je prilično glasno (30W) pojačalo na kojem ćete izbrusiti svoje umijeće uz zvuk na kojem bi pozavidjeli i skuplji modeli, već predstavlja i odličnog pratioca na svirkama u manjim klubovima. Upravo ovo pojačalo izabrali smo u suradnji sa tvrtkom Nova Glazbala za prvu nagradu po glasovima publike natjecanja MASTER2010.

Na prvi je pogled jasno da će uz poznatu kvalitetu izrade koju pruža Ibanez izdržati mnoga putovanja i užarenu atmosferu stagea. Pouzdan i čvrst, TBX30R nudi odličnu vrijednost za uložen novac, s dovoljno opcija da posluži kao samostalna platforma, bez nepotrebnog kompliciranja s tisuću gumba. Posebno dobro surađuje s pedalama i ostalim efektima, koji zbog vrlo lijepog clean zvuka mogu doći do izražaja, bez da se njihov karakter izgubi negdje u bespućima elektronike.

TEHNIČKE SPECIFIKACIJE:

30W solid state – 10″ zvučnik (open back)
Normal i X kanal
3-band aktivni EQ (zajednički za oba kanala)
parametrička kontrola midova
reverb
CD/MP3 ulaz
izlaz za slušalice i snimanje
ulaz za footswitch (biranje kanala, reverb on/off)
10.5 kg

Raznovrsnost zvukova koje možete dobiti pokriva sve od laganog jazza, preko bluesa i rocka, do metala. Normal kanal ima zaseban Gain koji clean zvuk lako pretvara u lagani crunch, a za totalnu rasturačinu posebno je dizajniran X mod, koji pomoću svojih Gain i Volume kontrola “zateže” basove i pooštrava midove.

Ako ste ljubitelj mid-scoopa razveselit će vas parametrička kontrola srednjih tonova, koja je zaslužna za dodatnu paletu zvukova koji ovaj model čine idealnim izborom za svestrane gitariste koji nisu vezani samo uz jednu vrstu glazbe.


Ulaz za CD/MP3 neprocjenjiv je za vježbanje uz backing trackove ili one-man-band nastup, dok izlaz za slušalice glavu čuva – TBX30R je dovoljno glasan da vas susjedi zamrze. Isti izlaz možete iskoristiti i za snimanje kao Record Out. Footswitch svemu daje dodatni nivo profesionalnosti, a omogućuje biranje između dva kanala i reverba.

Ugrađeni reverb uklanja problem sterilnosti i suhoparnosti koji je tako često prisutan kod pojačala bez njega i dobro surađuje s otvorenim kućištem.

Kako je TBX30R težak samo 10.5 kg nije ga problem ponijeti iz kuće, a tome doprinosi i 10″ zvučnik koji je promjerom dovoljno malen da bude “brz” za metalce, a opet dovoljno velik da pruži pristojan bas.

Ovakav spoj kvalitete i funkcija razveselit će sve od početnika, koji tek ulaze u svijet glazbe, do naprednijih gitarista koji već sviraju u bendu, a nemaju potrebu za zvijerima od 100W.