Mastodonu odbrojani dani u novom videospotu

Nakon točno dvije godine, u zagrebačku Tvornicu se 16. lipnja vraća jedan od najvećih i najznačajnijih metal bandova današnjice, divovi iz Atlante, Mastodon. Na novoj velikoj svjetskoj turneji promovirati će nadolazeće studijsko izdanje, “Emperor of Sand”, čiji je izlazak najavljen za 31. ožujka.

Nakon što je posljednjih mjeseci novi album najavio singlovima “Sultan’s Curse”, “Show Yourself” i “Andromeda”, Mastodon je jučer predstavio i prvi videospot za drugi najavni singl, pjesmu “Show Yourself”.

U spotu se, sa velikom dozom crnog humora, članovi benda razračunavaju s pojmom smrti nakon što su, kako otkriva Metal Hammer, posljednje godine za sve članove Mastodona bile obilježene teškim trenucima unutar obitelji te samim time naslov albuma nosi u sebi alegoriju bitke s vremenom i bolešću.

“Emperor Of Sand” je sniman u The Quarry Recording Studiju, blizu Atlante, u suradni s producentom Brendanom O’Brienom koji je zaslužan i za njihovo četvrto, hvaljeno  izdanje “Crack The Skye” (2009.). Kao i sva prethodna, novo izdanje nosi jednako zanimljivo umjetničko rješenje naslovnice za koje je zaslužan Alan Brown, a.k.a. Medusawolf.