Mayales objavili “Simbol za sunce”

Izašla je treća glazbena slikovnica kultnih Mayalesa, još ustrajnija u neodoljivoj ludosti i tvrdoglavom ignoriranju trendova, prepuna novih eksperimenata, a opet kao neka tiha rezonanca svih naših omiljenih albuma.

Simbol za sunce izgrađen je na istim postulatima kao i dosadašnja dva albuma, Svima želim raj (1999) te povratničke Dvojke (2012), ‘kvalitetno i drugačije’, i još odlučnije u traženju novih/starih glazbenih sokova, koji će zasigurno iznova osvježiti domaće pop i rock standarde.

Najavni singlovi Danas smo happy i Roadie dobili su svoje mjesto u okruženju još 10 sjajnih pjesmama koje škakljaju kojekakve pop, rock, country, soul rukavce u kojima Petar Beluhan i Vlado Mirčeta nalaze svoju startnu inspiraciju i izazove. 

Pojačani mladim Lukom Gečekom te producentskim parom Pavle Miholjević i Jura Ferina, smislili su i odsvirali jedan od najzanimljivijih domaćih albuma, koji posljednjih dana skuplja komplimente i pohvale, od glazbene kritike do ‘kužera’ kao najvjernije Mayalesove slijedbe. 

Uz uobičajene pridjeve poput ‘sanjiv i psihodeličan’ Simbol za Sunce donosi i još neke nove odlike, prije svega radiofoničnost, kojoj predviđamo sretan put na evergreen playliste.