Maynard J. Keenan i dalje tajanstveno o projektima

Puscifer-2

Frontman Toola/A Perfect Circlea/PusciferaMaynard James Keenan poznat je po svojoj enigmatskoj prirodi no i bezgraničnom kreativnom pristupu glazbi, kojim uvijek povlači pitanje „hoće li biti što za nas ove godine?“. Novinari i poklonici njegovih projekata doslovno su prisiljeni cijediti željene informacije na kapaljku, a ono što je uspjelo procuriti u posljednje vrijeme jest par detalja o novom Pusciferovom albumu – Conditions of My Parole.

Trenutno se Keenan nalazi na ljetnoj turneji s A Perfect Circle no ovu jesen planira se fokusirati na svoj drugi projekt Puscifer te je u planu objava novog albuma 18.listopada. „Još smo u fazi miksa no uglavnom ga privodimo kraju. Glazbeno, album je poput Twin Peaksa u pustinji.“ No takva izjava ni ne čudi s obzirom da se album snima u sjevernoj Arizoni gdje Keenan živi i brine o svojim Caduceus vinogradima u čijim se podrumima i nalazi sam studio. “Drukčije je pisati glazbu u divljini u usporedbi s hollywoodskim bulevardima. Dolina Verde je prepuna raznolikosti. Imate priče o duhovima i vanzemaljcima, uz to imate republikance, demokrate, liberale, vinograde, rančeve, konje. To je opasan teritorij: imate škorpione, crne udovice, čegrtuše, pekarije…i hippyje.“

imageZa nadolazeći album, Pusciferovi stari članovi Keenan, Mat Mitchell i Josh Eustis prigrlili su i novopridošlice Jeff Friedla i Matt McJunkinsa (Ashes Divide) posljednju inkarnaciju APCa i skladateljicu Juliette Commagere, bubnjarku Bat for Lashes – Sarah Jones i možda najzanimljivije – Jon Theodorea, nekadašnjeg člana Mars Volte.

Maynard je izjavio da će snimanju pristupiti vrlo opušteno, uspoređujući ga poetski s procesom stvaranja vina – djelovi se razvijaju individualno, a kada se spoje ili pristaju zajedno ili ne. Kada ih se uspije spojiti, oni se prožmu, malo ih se doradi i onda su spremni za degustaciju. Nakon objave albuma Conditions of My Parole, Puscifer će se upustiti u dvomjesečnu turneju.

A što se tiče ostalih projekata – APC i Tool, Maynard i dalje tajanstveno šuti. „Pišemo…“ izjavio je.