“Meet Me In Moscow, part one” novi je EP kantautorice Lovely Quinces

LQ - Meet Me In Moscow, part one - cover“Meet Me In Moscow, part one” novi je EP naše najistaknutije kantautorice Lovely Quinces , sadrži ukupno pet pjesama i službeno je objavljen danas.

“Meet Me In Moscow, part one” prvo je diskografsko izdanje Lovely Quinces od debija “No Room For Us” iz 2013. godine. U te protekle dvije sezone jako puno toga se izdešavalo u karijeri Dunje Ercegović, od otvaranja za Tame Impalu i Morcheebu te rasprodanih klubova u Hrvatskoj preko nastupa u regiji i Europi do prekooceanskih izleta na SXSW, u New York, Chicago i Toronto. Ipak, vjerojatno najveće priznanje došlo je prošlih mjeseci kad je s grupom Giant Sand odsvirala (kao predizvođač izvodeći nekoliko svojih pjesama te kao prateći vokal u GS setu) europsku turneju u kojoj se istaknuo sjajan nastup na Primavera Sound festivalu u Barceloni pred gotovo 5.000 ljudi. Odmah nakon te serije uslijedila je ona s Thurston Moore Bandom gdje je kao predizvođačica zasvirala na četiri koncerta.

Objava novog EP-a zaokružuje stoga na idealan način turbulentnih mjesec dana u životu Lovely Quinces.

Prvi dio “Meet Me In Moscow” sadrži ukupno pet pjesama, otvarajuću “Tide”, od ranije predstavljenu “M” te “Nostalgia”, “Pretty” i “In Time”, već dobro poznate s njezinih nastupa.
Kao prvi singl odabrana je emotivna, slojevita i moćna “Tide” koja spade u sam vrh LQ radova. Kompletan materijal sniman je početkom godine u Zagrebu. Dunja je sve pjesme napisala, otpjevala i u svima odsvirala gitaru, a Mark Mrakovčić je odsvirao sve dodatne instrumente te snimio i producirao cijeli EP.

“Meet Me In Moscow, part one” objavljen je danas, isključivo u digitalnom format i može ga se kupiti preko Lovely Quinces Bandcamp stranice a od sljedećeg tjedna i preko iTunesa, Amazona i ostalih servisa.

Ovaj dodatak “part one” znači naravno da postoji i “part two” koji će biti objavljen u listopadu, također kao digitalno izdanje. Oba EP-a bit će spojena na album istog imena, “Meet Me In Moscow”, koji će u studenom biti objavljen na CD-u i LP-u.

www.lovelyquinces.com
www.facebook.com/lovelyquinces
www.soundcloud.com/lovelyquinces
www.lovelyquinces.bandcamp.com