Megadeth predstavio “Public Enemy No. 1”

dave

Megadeth je predstavio prvi službeni video uradak sa svog novog studijskog Th1rt3en za pjesmu Public Enemy No. 1 i možete ga pogledati ovdje.

Th1rt3en je objavljen 01. studenog preko Roadrunner Recordsa. Album je snimljen  u studiju Dave Mustainea, „Vic’s Garage“ u Kaliforniji s producentom Johnny K-om, koji je, između ostalih, radio sa Disturbed, Sevendust, Machine Head i Staind. Th1rt3en je ujedno i nasljednik hvaljenog albuma Endgame iz 2009., jednog od trinaest albuma metal legendi koje su tokom svoje karijere prodali preko 25 milijuna albuma diljem svijeta.

Megadeth su ponovo angažirali umjetnika John Lorenzia za naslovnicu novog albuma. Lorenzi je radio na umjetničkom rješenju omota za dva posljednja albuma Megadetha – „United Abominations“ i „Endgame“, kao i za box-set „Warchest“.

Dave Mustaine je izuzetno ponosan na glazbeno postignuće ostvareno na ovom albumu te je izjavio da je „ovaj album kulminacija mog rada na više od trinaest albuma koje sam snimio. Th1rt3en ponekad uhvati trenutak koji objedinjuje sve moje emocije, a ponekad i one za koje nisam ni znao da postoje. Moji najponosniji trenuci utkani su u Th1rt3en.” Album nosi simboliku broja trinaest koja Mustainea prati, kako tvrdi, cijeli život. Rođen je 13.rujna, s 13 godina je prvi put uzeo u ruke gitaru i ovo mu je trinaesti album koji je snimio.

clip_image001Thirt3en je ujedno i prvi studijski album na kojem se ponovo nalazi i basist Dave Ellefson koji je bio dio benda od 1983. do 2002. Ellefson se vratio početkom 2010. Ovo je njegov prvi studijski album s Megadethom još od davnog Rude Awakening (2002.).

Prema Hits Daily Double, očekuje se da će se Th1rt3en u prvom tjednu prodaje u SAD-u prodati u 40,000 do 45,000 kopija.