Megadeth se sprema za europsku turneju s prvim danima lipnja

Sa samim početkom 2018., točnije 01. siječnja, američki heavy metal divovi Megadeth najavili su prve datume europske turneje.

Vijesti o tome proširio je društvenim mrežama Megadethov basist David Ellefson u podužem video obraćanju fanovima na svojoj Facebook stranici. Firepower 2018. turneja započinje u lipnju nastupima u skandinavskim zemljama i to u društvu Judas Priest. Trenutno najbliži datum domaćim fanovima jest 14. lipnja na bečkom Nova Rock Festivalu.

Legendarni frontmen benda, Dave Mustaine, otkrio je krajem godine da se bend sprema ući u studio i snimiti nasljednika albuma “Dystopia” iz 2016. Prema prvim informacijama, snimanju novog albuma bi se trebalo pristupiti sredinom 2018., a njegovu objavu očekujemo tek daleke 2019.

Nadolazeće studijsko izdanje ujedno će biti prvo na kojem će svoj doprinos dati novi član Megadetha, bubnjar Dirk Verbeuren, koji se bendu priključio prije godinu i pol dana. Posljednji album “Dystopia” je također bio prvi album Megadetha na kojem je zasvirao brazilski gitarist Kiko Loureiro, najpoznatiji po suradnji s bendom Angra. U nedavnom intervjuu za radio emisiju “Whiplash”, Mustaine je otkrio kako je izuzetno zadovoljan trenutnom postavom benda te da je uzbuđen zbog ideje da zajedno ulaze u studio.