Megadeth započeli sa snimanjem albuma – Pogledajte fotografije iz studija

Dobre vijesti podijelili su putem društvenih mreža uz #megadeth16

(Fotografija: Facebook @Megadeth)

Megadeth već neko vrijeme najavljuju novi album, sada su, nakon što su se posvetili probama i novom materijalu, službeno potvrdili i početak snimanja. Kao potvrdu, objavili su fotografije iz studija te natpisom kratko i jasno poručili: “Počinje. #megadeth16”.

Novi album bit će 16. studijsko izdanje američkih thrash metal legendi. Posljednji njihov album, “Dystopia” objavljen je 2016. godine. Nadolazeće studijsko izdanje ujedno će biti prvo na kojem će sudjelovati bubnjar Dirk Verbeuren koji se bendu pridružio kada su promovirali posljednji album.

 

Gitarist Dave Mustaine u ožujku je za “Music Radar” otkrio kako za novi album planiraju snimiti 12 ili 13 pjesama: “U ugovoru mi piše da sam obavezan snimiti samo 8 pjesama, ali ja to jednostavno ne bih mogao napraviti – osjećao bih se kao da sam prevario publiku.”, izjavio je, “Dok sam ja odrastao slušajući ploče, bilo je jednostavnije biti sretan sa 45 minuta glazbe. Danas, u vrijeme digitalnog svijeta, to se promijenilo – potrebno je ponuditi puno više.”

Na policama dućana i digitalnim platformama, kako je izjavio basist David Ellefsonm, album bi se trebao naći tek u 2020. godini.

Unazad nekoliko mjeseci članovi benda atmosferu su povremeno zahuktavali objavama kratki video zapise nastalih na probama:

U međuvremenu je, povodom 35. obljetnice benda, objavljen kompilacijski album, “Warheads On Foreheads” uz kojeg kao posebni dodatak dolazi i roman s 350 oslikanih stranica koje predstavljaju povijest i postignuća benda.