Metal atrakcija Batushka premijerno u Hrvatskoj

U sklopu svoje turneje „European Pilrimage Tour 2017″, poljska black metal atrakcija Batushka dolazi 3. prosinca premijerno u Hrvatsku, u zagrebački Boogaloo Club.

Na turneji još uvijek promoviraju svoj album prvijenac ‘Litourgiya’ objavljen početkom prosinca 2015. godine, a koji je odmah zadobio same hvalospjeve, kako od strane kritičara, tako od strane publike, do te mjere da su ga neki proglasili „pravim zlatom” i „remek djelom”.

Batushka su relativno novi bend iako su sastavljeni od članova etabliranih metal bandova. No, tu počinje njihova misterija, ne znaju se identiteti članova grupe, a na pozornici svi imaju lica prekrivena maskama. Mističnost se nastavlja glazbom koja se bazira na crkvenim napjevima i mračnoj darkerskoj atmosferi koja se iznenada pretvara u death i black metal koji prati scenski performans baziran na crkvenim ritualima, sa kukuljicama, svijećama, tamjanom, ikonama, oltarem. Batushka je dosad uvijek iznova stvorila oduševljenje u publici, a to su dokazali i svojim nastupom na ovogodišnjem „Metaldays” festivalu u Tolminu.

Početak koncerta je najavljen u 20 sati, a cijene ulaznica iznose 110 kn do 15. listopada, od 16 listopada će ulaznice koštati 130 kn, dok će na dan koncerta ulaznice koštati 150 kn.

Pretprodajna mjesta u Zagrebu: Dirty Old Shop – Tratinska 18 (http://www.dirtyoldempire.com/shop/), Rockmark – Berislavićeva 13, Kloto – Masarykova 14, Octopus Piercing Studio – Gundulićeva 37, Metal Bar Valhalla – Tkalčićeva 25, Purgatory – Ozaljska 47. RIJEKA: Dallas Music Shop – Splitska 2A, OSIJEK: ROCKSHOP
STRESS – Strossmayerova 7. Online: ON PAROLE – http://www.on-parole.com/shop/tickets, Eventim sistem, www.eventim.hr (u Eventim sustavu u prodaji od 16.10.2017.).