Metalfest – Nove potvrde: KELLER i INSANE

metalfest

Slovenski thrash metalci Keller i mađarski rock/metalci Insane nova su imena na popisu izvođača za Metalfest Open Air Croatia 2012 (www.hr.metalfest.eu).

 

clip_image002KELLER

Keller je ‘po stažu’ mladi bend, nastao 2008. u Novoj Gorici, a već iste godine skreće pozornost na sebe na dvadesetak nastupa po Sloveniji, uključujući i one festivalske (Metalcamp, Paranoid Open Air, Haliaetum, Metal Kramp). Zahvaljujući svojim žestokim, ‘in your face’ nastupima, Keller pridobiva sve više fanova i postaje jedan od značajnijih bendova cjelokupune slovenske, pa i regionalne metal scene.

Usprkos nekoliko promjena u postavi, održava kontinuitet, i u samo nekoliko dana snima debitantski CD “Spreading Evil” za kanadski Norther Horde Records, koji je 2010. album objavio diljem svijeta (Canada, SAD, Azija). Pozitivne kritike dale su bendu još jači ‘vjetar u leđa’, uslijedili su novi nastupi, nove potvrde kvalitete i okupljanje sve većeg broja fanova.

Prošle godine “Spreading Evil” objavljen je i na području Slovenije, a momci koji vole staru školu heavya & thrasha, Coroner, Kreator, Sodom, Incubus, Iron Maiden, Judas Priest, Accept, poručuju: “Čuvajte se, Keller je ovdje da uništi”. U glazbenom smislu, dakako. Jer brz, oštar, grub i tehnički dotjeran thrash metal daje im za pravo da tako govore i razmišljaju.

www.keller-metal.com
http://www.youtube.com/watch?v=l_QCC9WQXVQ&feature=player_embedded

clip_image004INSANE

Bend Insane osnovali su 1999. godine Gabor Érsek i Oszkár Knapp, i tijekom svog se postojanja konstanto razvijao, evoluirajući kroz različite subžanrove metala i rocka. Do 2007. objavio je 3 studijska albuma, video spotovi su mu se prikazivalina na TV postajama, popularnost je rasla, što pokazuje podatak da su do tada iza sebe imali nastupe u više od 15 zemalja regije i šire, što se do danas popelo do broja 23, među kojima i u Hrvatskoj.

U 2008. snimili su 4. studijski album, pa europska turneja, da bi u 9. mjesecu objavili spot za pjesmu “Hocus Pocus”, s kojom su se popeli na 2. mjesto MTV Rockcharta. Uslijedila je slavljenička turneja povodom deset godina postojanja, te osvajanje nagrade Fonogram, najveće mađarske glazbene nagrade, u kategoriji “najbolji hard rock/metal album godine”.

Pretprošle su godine odsvirali 93 koncerta, a prošle odradili europsku turneju sa Pro-Pain i na najbolji mogući način najavilu ovu, 2012., godinu Metalfesta Croatia, čiji će dio biti i oni.

www.insanemusic.hu
http://www.youtube.com/watch?v=yuxXdaGpCf4