Mike Skinner (The Streets) vraća se na scenu s dva nova singla

The Streets, britanski reper, glazbenik i producent iz Birminghama prepoznatljivog naglaska i pravog imena Mike Skinner, vratio se na scenu nakon šest godina kreativne pauze i to servirajući nam dva nova singla.

Pjesme “Burn Bridges” i “Sometimes I Hate My Friends More Than My Enemies” označile su povratak hvaljenog hip-hop projekta na scenu, koji je Mike Skinner najavio još u listopadu. Posljednji album The Streetsa, “Computers and Blues”, objavljen je 2011. kada je glazbenik održao i posljednju turneju kojom je zahvatio i Zagreb, nastupivši na INmusic festivalu.

The Streets se na britanskoj glazbenoj sceni predstavio 2000. singlom „Has It Come to This“ koji mu izdaje diskografska kuća Locked On, poznata po suradnji s izvođačima kao što su Artful Dodger i Craig David. Možda najpoznatiji od njegova prva četiri albuma je „A Grand Don’t Come For Free“ sa hitovima „Blinded By The Lights“ i „Dry Your Eyes“. Svi su albumi zanimljiva produkcijska kombinacija UK garagea, hip hopa i elektronike kao i Skinnerovih britkih osvrta na svakodnevne životne teme. Posljednji album “Computers and Blues“, koji je, prema ocjenama kritičara, predstavljao još jedan u nizu njegovih briljantnih uradaka, najavio je i njegovo povlačenje s glazbene scene.

Za nadolazeću 2018., The Streets je najavio i europsku mini turneju, a po svemu sudeći mogli bismo dočekati i novi album.